Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За підсумками перевірки на об’єктах підвищеної небезпеки потрібно усунути понад сім тисяч порушень

31 липня 2015 - 14:00

За підсумками перевірки на об’єктах підвищеної небезпеки потрібно усунути понад сім тисяч порушень

Результати планової перевірки органами державного нагляду ДСНС України стану пожежної та техногенної безпеки на підприємствах, установах, організаціях, у власності або користуванні яких перебувають об’єкти підвищеної небезпеки, було розглянуто на черговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Упродовж квітня-червня цього року  перевірено 388 об’єктів підвищеної небезпеки, розташованих на підприємствах, в установах та організаціях, а також 12 об’єктів, включених до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки й безпеки держави.  

За результатами перевірок суб’єктам господарювання запропоновано  виконати понад 7 тисяч заходів для усунення порушень та підвищення безпеки. За порушення вимог чинного законодавства  до адміністративної відповідальності притягнуто 218 посадових осіб. Загальна сума штрафів становила 9088 грн. На семи об’єктах підвищеної небезпеки  - ТОВ «Альянс Ойл Україна», ДП «Бердянський морський торгівельний порт», ТОВ «Азовтехнологістик», ТОВ «Агрохімсервіс», ПрАТ «Запорізький залізорудний комбінат», ТОВ «Альянс Холдинг», ТДВ «Приазовський сирзавод» - було встановлено порушення вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створює загрозу життю та здоров’ю людей. До них  підготовлено  адміністративні позови у вигляді повного або часткового зупинення роботи підприємств, окремих виробництв, виробничих дільниць, агрегатів, експлуатації будівель, споруд, окремих приміщень.

Основні недоліки, які було виявлено під час планових перевірок, – це відсутність систем протипожежного захисту,  вогнезахисної обробки несучих будівельних конструкцій; недостатнє забезпечення об’єктів первинними засобами пожежогасіння; відсутність систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення  персоналу та населення; низький відсоток забезпечення працюючих сертифікованими засобами індивідуального захисту органів дихання, особливо на хімічно небезпечних об’єктах.

Крім того, під час засідання обласної комісії було розглянуто підсумки перевірки об’єктів, які підлягають обладнанню автоматизованими системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення. За результатами перевірок керівникам підприємств вручено приписи зі встановленими термінами обладнання систем.

З метою покращення становища на об’єктах підвищеної небезпеки та хімічно небезпечних  ГУ ДСНС України запропонувало спрямувати роботу голів районних державних адміністрації, місцевих органів самоврядування та керівників об'єктів на облаштування їх системами раннього виявлення надзвичайної ситуації.

Крім того, за результатами розгляду цього питання обласна комісії прийняла низку рішень щодо вжиття  заходів з обладнання об’єктів системами раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей, а також  захисту об’єктів інфраструктури та своєчасного реагування на можливі надзвичайні ситуації.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя