Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За безоплатною вторинною правовою допомогою звернулися 254 особи

31 липня 2015 - 16:23

Адвокату Мелітопольського центру безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД), що надавав  допомогу обвинуваченому в розбійному нападі, вдалося довести у суді невинуватість свого клієнта. Цей факт, як доказ високої якості безоплатної правової допомоги, навели учасники прес-конференції, присвяченої підбиттю підсумків місячної роботи місцевих центрів з надання БВПД.

На запитання журналістів під час прес-конференції відповідали  в.о. начальника Головного територіального управління юстиції в області Тимофій Дудін,  начальник відділу реєстрації нормативно-правових актів Марина Кришталь,  директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Павло Наливайко та  начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру Олександр Гришин.

Правники повідомили, що в області створено та працюють чотири центри з надання БВПД – два у Запоріжжі та по одному – в Мелітополі та Бердянську. Загалом за місяць до них звернулися 254 особи. З них щодо 65  були прийнято рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги, 20  відмовлено, вісім громадян було направлено до суб’єктів, що надають первинну правову допомогу, 145 осіб отримали роз’яснення та консультації. Більшість проблем, з якими звернулися люди до центрів, стосувалися соціального забезпечення – 35, цивільного права – 31, договірних стосунків – 28, житлових питань – 27, сімейного права – 27.

Серед тих, хто звернувся по допомогу, переважали жінки – 125 проти 95 чоловіків. Також  звернулася одна дитина, один іноземець, троє осіб, переміщених з тимчасово окупованих територій, та один боєць АТО, який зателефонував до центру з Маріуполя.

Учасники прес-конференції нагадали, що безоплатна вторинна правова допомога надається малозабезпеченим та низці інших соціально вразливих категорій громадян, а також особам, які мають особливі заслуги перед Україною.

Правовий захист та представництво інтересів цих осіб у судах забезпечують адвокати, які пройшли конкурс з відбору  та включені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. На сьогодні Регіональним центром укладено контракти із 146 захисниками, які надають БВПД у кримінальному, цивільному та адміністративному процесах. Усі адвокати – кваліфіковані спеціалісти в усіх галузях права, які забезпечують якісне надання правової допомоги відповідно до стандартів.

Під час прес-конференції директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги закликав громадян звертатися до центрів, у тому числі й по цілодобовому телефону, у випадках затримання їх чи їхніх родичів органами МВС. А також обов’язково наполягати у таких випадках на потребі в наданні безоплатної правової допомоги. На думку фахівців, таким чином особа не лише зможе захистити свої права, але й запобігти зловживанням з боку працівників міліції.

 

Управління у справах преси та інформації     

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?