Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дипломи вже отримали 95% випускників ПТЗ

4 серпня 2015 - 14:27

Дипломи вже отримали 95% випускників ПТЗ

Згідно з інформацією директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації (стажування) Тетяни Озерової, проблему з видачею дипломів для випускників навчальних закладів першого-другого рівня акредитації, а також професійно-технічних закладів освіти практично вирішено. Відомості стосовно кожного з них вже внесено в єдину державну базу освіти. Проте відкритим для профтехосвіти залишається питання забезпечення потреб ринку праці області. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

-   Сьогодні на ринку праці є велика потреба в трактористах, які можуть працювати на сучасних машинах. Під час поїздки до Запорізького району фермери запевнили, що готові надавати свою підтримку у вирішенні цього питання. Тож ми зі свого боку маємо на належному рівні налагодити інформування населення. Щоб молоді люди знали, де можна здобути сучасну та перспективну професію і які умови для цього створено в області, - зазначив голова облдержадміністрації Григорій Самадак.

Першочерговим пріоритетом для освітян наразі є проведення поточних та капітальних ремонтів у навчальних закладах області. На них із бюджетів різних рівнів загалом заплановано виділити 27 мільйонів гривень. Основні роботи  - це ремонт водоводів, котелень, заміна вікон та покрівель. Нині їх виконано на 58,6% на загальну суму 3 мільйони 943 тисячі гривень.

Не менш важливим питанням залишається закупівля нових підручників для учнів четвертих та сьомих класів. За приблизними підрахунками їх загальний кошторис складає 16 мільйонів гривень. Відповідно до доручення Кабінету Міністрів України 50% від вартості книжок мають бути виділені з бюджету держави, друга половина - з місцевих бюджетів.



Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни