Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

DESPRO «спровокував» у Запоріжжі дискусію щодо кроків, перспектив і очікуваних результатів реформи з децентралізації

13 серпня 2015 - 17:40

Запорізький Офіс реформ став одним із учасників публічної дискусії “Реформи з децентралізації: кроки, перспективи, очікувані результати”. Захід, який проводився в рамках швейцарсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO, зібрав представники органів виконавчої влади, наукових центрів Запорізької області та громадськості.

Керівник Офісу реформ у Запорізькій області Олександр Свистун презентував перші громади, які менше ніж за місяць від дня схвалення проекту Перспективного плану формування територій громад Запорізької області, не тільки заявили про своє бажання об’єднатися, а й пройшли всю процедуру об’єднання декількох сільських рад в одну громаду.

Це - Берестівська, Веселівська, Комиш-Зорянська, Преображенівська і Смирновська селищні територіальні громади, які об’єднали близько 20-ти сільських та селищних рад Бердянського, Веселівського, Куйбишевського та Оріхівського районів.

Найцікавіше, що дві з них – в Куйбишевському районі, де чутно постріли, де люди відчувають, що подолати ворога та інші перешкоди можна тільки гуртом.

- Переконаний: таких піонерів було б значно більше, якщо у громад було б більш чітке розуміння законодавчої бази. Враховуючи, що Верховною Радою ще не до кінця відпрацьовані законодавчі основи для розвитку громад, запоріжці вимагають найскорішого узгодження процедур добровільного об'єднання територіальних громад та проведення чергових місцевих виборів, - сказав Олександр Свистун.

В рамках дискусіїрадник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, член Конституційної комісії, директор Інституту розвитку територійЮрій Ганущак докладно зупинився на оцінці змін до Конституції України, які розроблені експертним середовищем, пройшли оцінку Венеційської комісії та зареєстровані у ВРУ.

З подачі Юрія Ганущака, жваве обговорення велось навколо посади префектів – їхніх функцій та повноважень.

 

Прес-центр Офісу реформ

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою