Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

«Сьогодні депутати облради зрадили 35 тисяч своїх виборців», - директор Офісу Реформ Олександр Свистун

14 серпня 2015 - 16:43

«Сьогодні депутати облради зрадили 35 тисяч своїх виборців», - директор Офісу Реформ Олександр Свистун

Кожний другий депутат Запорізької обласної ради не поважає своїх виборців. Тільки так, на думку керівника Офісу реформ у Запорізькій області Олександра Свистуна, можна пояснити відсутність на робочому місці народних обранців під час доленосної для реформи місцевого самоврядування сесії обласної ради.

Нагадаємо, на засіданні сорок п’ятої позачергової сесії Запорізької обласної ради шостого скликання було винесено шість питань про утворення перших шести сільських територіальних громад та призначення перших місцевих виборів депутатів на їх території.

Неявка депутатів спричинила те, що жителі частини Бердянського, Веселівського, Куйбишевського, Оріхівського та Пологівського районів фактично втратили можливість  об’єднатися в територіальні громади та проголосувати на місцевих виборах за новою системою.

Керівник Офісу реформ у Запорізькій області Олександр Свистун і весь колектив Офісу повністю підтримує і поділяє обурення голів  Берестівської, Веселівської, Комиш-Зорянської, Смирновської, Преображенської та Чапаєвської громад, які подолали не просто 300 км, аби дістатися до сесійної зали на надзвичайно важливу для них сесію, а й пройшли неймовірно складну процедуру формування територіальних громад.

- Враховуючи, що дедлайнофіційного схвалення новостворених адміністративних одиниць і призначення місцевих виборів в них обласними радами – 15 серпня, депутати Запорізької обласної ради фактично поховали величезний обсяг робіт і, головне, надії 35-ти тисяч Запорізької області на життя по новим принципам влади, з широким колом повноважень та фінансової бази і підтримки, що передбачає реформа місцевого самоврядування в контексті децентралізації влади. Людей позбавили їх законного права на об’єднання, на краще майбутнє, - казав Олександр Свистун.

 

Прес-центр Офісу реформ

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області