Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький регіон у п'ятірці областей, що найкраще виконали завдання з мобілізації

19 серпня 2015 - 17:50

Запорізький регіон у п'ятірці областей, що найкраще виконали завдання з мобілізації

За підсумками шостої хвилі мобілізації область доправила до війська 1369 чоловіків, таким чином виконав завдання Головнокомандуючого на 81,9% і потрапивши до п’ятірки областей, що найкраще впоралися із мобілізацією. Такі дані було наведено під час підсумкової селекторної наради з питань стану виконання шостої черги мобілізації, яка відбулася під головуванням заступника голови облдержадміністрації (стажування) Олександра Іщенко.

У повному обсязі завдання виконали Енергодар, Токмак і Токмацький район, Ленінський район міста Запоріжжя, Вільнянський, Приморський, Великобілозерський, Запорізький, Куйбишевський, Розівський, Веселівський, Оріхівський, Пологівський, Приазовський та Якимівський райони.

Найгірше впоралися з шостою хвилею мобілізації у Мелітополі (37%), Михайлівському (38%), Мелітопольському (41%) та Чернігівському (42%) районах.

Як зазначив Олександр Іщенко, наказом очільника облдержадміністрації голови районів, що зірвали виконання плану з мобілізації, будуть притягнути до дисциплінарної відповідальності. Разом з тим, ті, хто виконав завдання, у тому числі керівники міліції та служби безпеки будуть заохочені облдержадміністрацією.

Також під час підсумкової селекторної наради було затверджено заходи та механізми проведення наступних черг мобілізації.

- Нами враховані всі недоліки попередніх черг, тому вжито низку заходів задля їх виправлення. Зокрема, у кожному районі вже є свій військовий комісар, особовий склад, приміщення, транспорт, ГСМ. Тож ми готові до наступних черг мобілізації, - підкреслив Олександр Іщенко.

Посадовець наголосив, що виконання плану з мобілізації надає можливість повернутися до дому бійцям, яких було мобілізовано у третю хвилю. Він також зазначив, що область протягом усіх шести хвиль сумлінно ставилася до виконання завдання, загалом до війська було відправлено понад 10 тисяч військовозобов'язаних, у тому числі 800 офіцерів. Також завжди виконувалося завдання з мобілізації техніки.

Проте з початку мобілізації до військкоматів не з’явилися 450 військовозобов'язаних, відносно 307 з них військкомати направили подання до органів міліції. Відносно «ухильників» розпочато 193 кримінальних впровадження, 15 з них вже направлено до суду. За ухилення від військової служби засуджено чотири особи, вони отримали по два роки умовно. Також було розпочато 2073 адміністративних впровадження щодо фізичних та юридичних осіб, за ухилення від мобілізації та невиконання завдання.    

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни