Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі підприємства продемонстрували високий потенціал в оборонній промисловості

21 серпня 2015 - 16:57

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак та генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов визначили основні напрямки співпраці заради посилення обороноздатності держави та оснащення наших воїнів усім необхідним. Для визначення конкретних напрямків, вони відвідали ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод».

- Це унікальне підприємство в плані станочного парку, яке насамперед орієнтоване на ремонт. Його потенціал може бути використаний в плані ремонту техніки, що надходить із зони АТО. Вдячний голові облдержадміністрації за дуже швидке реагування. Буквально за кілька тижнів ми отримали пропозиції від більше ніж десятка запорізьких підприємств. І вже на вересень заплановані перші кроки у рамках нашої співпраці, - зазначив генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов.

Нині ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод» завантажений замовленнями лише на 60%. Решта потужностей може бути залучена в рамках співпраці з ДК «Укроборонпром». Тим паче, що, за словами керівництва оборонної промисловості, запоріжці продемонстрували дуже високий потенціал. Насамперед співпраця із запорізькими підприємствами буде направлена на імпортозаміщення комплектуючих для вітчизняного ВПК на заміну російським. Для цього заплановано посилення кооперації науково-технічного та виробничого потенціалу.

- Електровозоремонтний завод - це яскравий приклад того, що можуть наші підприємства. Оскільки співпраця з оборонпромом запланована на комерційній основі, запорізькі заводи отримають можливість поступового виходу з кризи та навіть розвитку виробництва. І влада області зробить все, аби українські воїни отримували українську техніку найвищої якості. В цьому буде залучено максимум наших підприємств, що дуже важливо для людей та регіону, – підкреслив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

В перспективі область отримає можливість не тільки посилити конкурентоспроможність нашої держави, а і змогу вирішити соціально-економічні проблеми: збереження трудового потенціалу регіону, створення нових робочих місць та підвищення рівня заробітної плати. Останнім часом «Запорізький електровозоремонтний завод» вже почав працювати у напрямку розширення клієнтської бази.

- Завдяки співпраці з облдержадміністрацією, нами підписано договір на ремонт 11 трамваїв з Одеською областю. Нині ведуться перемовини ще на десятки подібних замовлень. Також, не припиняючи співпраці з «Укрзалізницею», ми маємо намір працювати і з приватними підприємствами, а також інвесторами Чехії та Китаю. В нас є що запропонувати і оборонній промисловості. На нашому заводі існує унікальне обладнання, конструкторське бюро, а також працюють цілі трудові династії. Тобто люди, які можуть відремонтувати будь-яку техніку. Такий досвід це найдорожче, що можна запропонувати  оборонній промисловості, - наголосив голова правління ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод» Олег Винник.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби