Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Книжковий бум в бібліотеці

28 вересня 2015 - 16:33

24 вересня 2015 року, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, в обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" відбулась значна подія - День нової книги під назвою "Книжковий бум".

Завдячуючи облдержадміністрації були виділені кошти на поповнення бібліотечних фондів відповідно до обласної Програми розвитку культури. Бібліотека придбала близько трьох тисяч примірників новеньких книг на суму 178 тис. грн. і з приводу цього вирішила влаштувати для своїх читачів справжнє свято.

Читачам були представлені книги від провідних українських видавництв: "Країна мрій", "Видавництво Старого Лева", "Ранок", "Український письменник", "Грані -Т" та ін. Зацікавили відвідувачів новинки, що вийшли в серіях: "Життя видатних дітей", "Українська дитяча класика", "Сучасна дитяча проза", "Сучасна дитяча поезія", "Книготерапія", "Українська майстерня фантастики", "Улюблена казка", "Дивний детектив" тощо.

Діти мали можливість ознайомитись з творами як українських класиків, так і вже добре відомих сучасних письменників, таких як: Любко Дереш, Василь Шкляр, Оксана Забужко, Владислав Івченко, Андрій Кокотюха, Богдан Жолдак.

Для маленьких читачів придбано книги популярних дитячих письменників Володимира Рутківського, Михайла Слабошпицького, Всеволода Нестайка, а також молодих талановитих авторів – Віталія Кириченка, Ольги Кузьменко, Зірки Мензатюк, Наталі Гузєєвої, Олі Русіної, Анатолія Григорука, Оксани Сайко, Юстини Соболєвої, Андрія Бачинського та ін.

Та яке ж свято без казкових пригод? Розважали дітей веселими іграми казковий Бісик та козак Швайка, герої творів Володимира Рутківського. Залами бібліотеки разом з малечею мандрувала чарівна Мері Поппінс. Разом з художницею Ніною Муленко діти майстрували книжечки-саморобки "Книжка на долоньці". Маленькі відвідувачі переглянули лялькову виставу "Стара казка на новий лад. Пригоди Сірої Шапки та Червоного вовка", герої якої вчили дітвору шанобливому ставленню до природи.

Не нудьгували на Святі книги і більш досвідчені читачі. Для них бібліотекарі підготували справжню детективну історію - літературний квест "Небезпечний світ Аґати Кристі". А ще старшокласники мали можливість поспілкуватися з представниками арабського центру у Запоріжжі в проекті "Жива бібліотека". Живими книгами перед ними постали Науфаль Хамдані та Наталія Волкова, які відповіли на численні запитання про побут, культуру, мову арабського світу.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко привітав усіх присутніх зі Святом книги, побажав щоб і надалі бібліотека поповнювалася новими, цікавими виданнями. Читач бібліотеки з 45-річним стажем, директор видавництва "Дике поле" Олександр Лазутін подарував новинки краєзнавчої літератури.

Завершився захід невеличким концертом - бібліотекарів з професійним святом привітали вихованці Матвіївської школи-інтернату для дітей-сиріт.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей