Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сім’ї демобілізованих учасників антитерористичної операції адаптуються до мирного життя

30 вересня 2015 - 14:14

Сім’ї демобілізованих учасників антитерористичної операції адаптуються до мирного життя

Удруге відчинила двері «Школа сім’ї» для родин демобілізованих учасників антитерористичної операції, проведення якої започаткували Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації та Запорізький обласний центр соціально – психологічної допомоги.  

Цього разу її учасниками стали 25 сімей з різних територій області, у яких є демобілізовані учасники антитерористичної операції. Протягом трьох днів вони матимуть змогу отримати навички щодо соціально - психологічної адаптації в мирне життя, консультації та роз’яснення юристів стосовно прав учасників АТО, взяти участь у роботі психо-корекційних груп, а також у розважальних та екскурсійних заходах, зокрема відвідати історико-культурний комплекс «Запорозька Січ». Немаловажливо, що заняття відбуваються у наймальовничішому куточку краю – на о.   Хортиця.

По закінченню заходу всі учасники «Школи сім’ї» отримають подарунки від мережі гіпермаркетів «Нова лінія» та благодійної організації «Храм».

За даними Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, на сьогодні в області статус інваліда війни встановлено 56 учасникам антитерористичної операції,  статус учасника бойових дій - 2776,  статус члена сім’ї загиблого військовослужбовця - 171. Усі ці категорії мають право на відповідні соціальні пільги. Питання  соціального захисту  учасників антитерористичної операції та їх сімей перебуває на постійному контролі облдержадміністрації. Так, забезпечено послугами з оздоровлення та відпочинку  327 дітей, батьки яких загинули, постраждали або беруть безпосередню участь в АТО, у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку,  81 учасник АТО - у санаторно-курортних закладах. Організовано відпочинок для 22 осіб -  членів сімей загиблих учасників АТО на базі відпочинку «Тиха пристань». У рамках акції «Першокласник - 2015» 121 першокласник з числа дітей, батьки яких загинули, постраждали або беруть безпосередню участь в АТО, отримали шкільні ранці. Для сімей загиблих військовослужбовців придбано п’ять  квартир за рахунок державного бюджету. За ініціативи голови облдержадміністрації виділено кошти з обласного бюджету на придбання ще семи квартир для сімей загиблих військовослужбовців. Здійснено виплату  компенсації 746 підприємствам, працівники яких були мобілізовані на військову службу, на загальну суму 42,7 млн. грн.

487 військовослужбовцям, звільненим зі строкової служби,  надана одноразова матеріальна допомога на суму 632,6 тис. грн.

До Дня захисника України, який відзначається 14 жовтня,  адресну грошову допомогу в розмірі 500 грн. отримає кожен учасник бойових дій. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя