Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сформовано кістяк фахівців з реформування місцевого самоврядування

11 листопада 2015 - 13:26

Підсумки п’ятитижневого дистанційного курсу навчання «Реформування місцевого самоврядування та децентралізація влади», що відбувся в рамках співпраці облдержадміністрації, обласної ради та швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, підбили під час заключної конференції слухачі, викладачі та організатори е-курсу.

Як зазначив директор Офісу реформ області Олександр Свистун, саме випускники курсу стануть тим кадровим потенціалом, завдяки якому в області відбудеться реформа місцевого самоврядування.

-  Потяг рушив у напрямку децентралізації і ви отримали в цьому потязі найкращі місця, - привітав випускників посадовець.

Участь у навчанні взяли державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування, депутати місцевих рад і представники громадських організацій краю. Загалом за віртуальні парти сіли 288 осіб, з яких 276 дісталися фінішу.

Протягом курсу слухачі вдосконалювали свою професійну компетенцію щодо забезпечення ефективного функціонування інституту місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади; впровадження перспективного плану формування спроможних територіальних громад; залучення населення до процесу об’єднання громад та моделювання процесів їх функціонування.

Якість отриманих знань була оцінена під час підсумкових тестів. Їх блискуче – на 50-105 балів – склала 191 особа (69,2%) та отримала свідоцтво про підвищення кваліфікації, ще 72 слухачі (27,4%) набрали від 35 до 50 балів та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації. Загалом кількість тих, хто добре впорався з навчанням і підсумковими тестами, становить 95,8%, що, за словами організаторів, є вражаючим показником.

До того ж більшість  учасників заявили про готовність вчитися реформуванню місцевого самоврядування та децентралізації й надалі.

Найбільшу активність під час навчання та найкращі результати на тестуванні продемонстрували представники місцевого самоврядування з Бердянського, Вільнянського, Новомиколаївського і Токмацького районів.

Під час конференції її учасники обговорили результати навчання, презентували найкращі практики учасників е-курсу та напрацювали рекомендації щодо продовження діяльності у створеній регіональній спільноті практик.

Нагадаємо, е-курс «Реформування місцевого самоврядування та децентралізація влади» було розпочато 7 вересня. Його організатор - обласний центр перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів. До реалізації навчальної програми в якості тьюторів були залучені провідні науковці Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Консультування слухачів з актуальних практичних питань об’єднання територіальних громад, бюджетної децентралізації, співробітництва територіальних громад у процесі реформування місцевого самоврядування забезпечили фахові юристи, зокрема науковці юридичного факультету Запорізького національного університету, представники Дніпропетровського та Запорізького офісів реформ.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя