Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний центр молоді – це ресурсна база для молодіжних ініціатив

27 грудня 2006 - 15:06

Урочисте відкриття Обласного центру молоді відбулося за участі представників обласної та міської влади, лідерів молодіжних організацій. Заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов, під головуванням якого проводилося урочисте засідання, зосередив увагу на ролі Центру в процесі формування особистісних якостей молоді, серед яких - майбутні громадські, політичні та державні лідери, молоді діячі мистецтв, видатні спортсмени та науковці.

В.о. заступника голови облдержадміністрації Володимир Кальцев висловив переконання, що сучасній запорізькій молоді вдасться «запалити в Центрі іскру творчої активності, зробити цей будинок справжнім домом для небайдужих юних громадян нашого краю».

Важко переоцінити необхідність існування Обласного центру молоді в Запорізькій області. Більшість молодіжних організацій мали проблему з приміщеннями для організації нормальної роботи своїх колективів, проведення заходів, семінарів, тренінгів та конференцій. Більшість запорізької молоді не знала куди звернутись для отримання додаткових знань, можливості самореалізації та просто для цікавого й корисного проводження часу. Зараз, завдяки обласній раді та облдержадміністрації, ці питання вирішені.

Відповідно до рішення обласної ради від 23.12.2005р. № 10 «Про обласну програму підтримки та розвитку молодіжних ініціатив на базі комунального підприємства «Запорізький обласний центр молоді та студентів» для створення сприятливих умов діяльності центру на 2005 – 2006 роки» на першу чергу ремонту виділено 670 тис. грн. Протягом вересня-грудня 2006 року проведений капітальний ремонт будівлі Центру молоді. Укріплений фундамент, перекритий дах, відремонтовані 4 великі аудиторії. На наступний рік заплановано завершення ремонту – ремонт великого та малого залів, першого поверху.

Обласний центр молоді та студентів – це комплекс для формування молодої всесторонньо розвиненої особистості.

У планах Центру :

  • заходи спрямовані на розвиток лідерських якостей та професійних здібностей молодої людини (семінари, тренінги);
  • робота танцювальних та вокальних творчих колективів;
  • робота з волонтерами в соціальних та доброчинних програмах;
  • проведення презентацій і прес-конференцій щодо нових ініціатив стосовно молоді;
  • Євроклуб;
  • організація роботи секції по вивченню англійської мови « English club » з залученням закордонних викладачів та волонтерів Корпусу Миру США. А також, програми навчання, стажування та роботи (під час канікул) за кордоном для студентів;
  • організація масових заходів і свят для молоді та інше.

Центр не може стояти осторонь нетрадиційних, але досить популярних мистецтв серед молоді, таких як: карате, йога, капуеро, хiп-хоп, пар-кур та інше. Тому після ретельного відбору викладачів, такі секції з'явилися у Центрі.

Діяльність центру та відповідних структур відома та визнана не тільки центральними й місцевими державними установами й всеукраїнськими та локальними громадськими організаціями, але й партнерськими організаціями Західної Європи й США. Все це свідчить про те, що заклад є потужним молодіжним центром соціалізації молоді в с учасному динамічному світі – центром, де відбуваються відкриті демократичні процеси та всебічне виховання молоді.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн