Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Виконавча влада захистить право новобогданівців на чисте повітря і безпеку»

29 грудня 2006 - 19:05

Голова облдержадміністрації Євген Червоненко та новопризначений Міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич в ході робочого візиту до Новобогданівки (Мелітопольський район) зустрілись з місцевими жителями, відвідали територію артбази та взяли участь у експертизі експерименту з безпечної ліквідації снарядів, що залишились тут після відомих подій.

На загальних зборах громадян у новобогданівській школі високопосадовці інформували присутніх про результати заходів, передбачених і впроваджених Урядом і органами місцевої виконавчої влади щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на сусідній артбазі ( див. попередню інформацію на сайті ОДА). Зокрема, йшлося як про поточне виконання ремонтних робіт у приватних будинках і соціальний захист жителів Новобогданівки, так і про питання тотальної ліквідації снарядів і рекультивацію пошкоджених земель.

- За підтримки народних депутатів від Запорізького краю ми, нарешті, добилися того, що Новобогданівка перестала бути проблемою, яку чиновники у столичних кабінетах намагалися заховати у найдальші шафки, - сказав голова ОДА Євген Червоненко. – Ви самі відчуваєте реальні позитивні зрушення у вирішенні своїх наболілих проблем. Ми не зупинимось на цьому шляху доти, доки артбаза не буде ліквідована, а вся її територія не буде впорядкована. Виконавча влада захистить право новобогданівців на чисте повітря і безпеку.

За ініціативою гостей учасники зборів висунули представників з числа місцевих жителів, яких запросили у складі експертної комісії підбити підсумки тижневого експерименту з безпечної ліквідації снарядів безпосередньо на території артскладів. Як наголосив Міністр НС Нестор Шуфрич, за твердженням фахівців не існує жодної альтернативи запропонованому саперами безпечному способу ліквідації ушкоджених снарядів методом підриву. Всі присутні переконались, що в результаті виконання цих робіт не виникає небезпека для життя і здоров'я людей, не чути звуків вибухів, рештки снарядів відлітають не далі, ніж на 10-12 метрів від епіцентру.

На прес-конференції, яка відбулася у військовому наметі поблизу артскладів, Нестор Шуфрич поінформував журналістів, що завершення повної ліквідації снарядів планується на кінець 2007 року, а вже у 2008 році землі, на яких сьогодні ховається близько 40 тис. тонн смертоносної зброї, будуть передані для використання у сільському господарстві .

 

Прес – служба облдержадміністрації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни