Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Земельні ділянки будуть надавати в оренду тим фермерам, які роками працювали на них і є соціально відповідальними

25 листопада 2015 - 10:36

Земельні ділянки будуть надавати в оренду тим фермерам, які роками працювали на них і є соціально відповідальними

Про це заявив перший заступник голови облдержадміністрації Костянтин Бриль під час засідання обласної виїзної приймальні з питань розгляду звернень суб’єктів підприємницької діяльності у Василівському районі. Такі зустрічі є одним із елементів роботи влади у вирішенні нагальних питань підприємців безпосередньо на територіях, де вони працюють.

У складі виїзної приймальні зібралися фахівці тих галузей, де виникає найбільше проблем. Так, василівським підприємцям надали роз’яснення  щодо податкового законодавства,  зокрема порядку нарахування єдиного соціального внеску, застосування реєстраторів розрахункових операцій, нормативного забезпечення реалізації підакцизних товарів, розрахунку та сплати податку на нерухоме майно тощо.

В.о начальника Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області Владислав Шляховий поінформував про порядок надання в оренду земельних ділянок органами місцевого самоврядування та терміни оформлення відведеної земельної ділянки під торговими об’єктами.

 - Наразі спільно з райдержадміністраціями та Державною фіскальною службою в Запорізькій області проводиться повна інвентаризація земельних ділянок області, договорів оренди на них та аналіз податкових декларацій фермерів. У разі виявлення невідповідності податкових надходжень від земельних ділянок, які опрацьовуються, до таких фермерів будуть застосовані санкції. Пріоритет у наданні в оренду земельних ділянок буде надаватися місцевим фермерам та підприємцям, які вже роками працювали на цій землі та несуть на собі соціальне навантаження. Підприємцям з інших районів земля буде надаватися лише за згодою громади, - прокоментував дії влади перший заступник голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Окремо постало питання щодо виділення та оформлення земельних ділянок учасникам АТО.

За інформацією Владислава Шляхового, зараз спільно зі спілкою землевпорядників Запорізької області, волонтерами та представниками учасників АТО опрацьовується питання відбору землевпорядних організацій, які будуть виконувати всі роботи з оформлення земельних ділянок для учасників АТО «під ключ».

Костянтин Бриль запевнив, що учасники АТО отримають повну підтримку влади щодо забезпечення їх соціальних гарантій в усіх сферах.

Серед порушених питань  увагу підприємців району звернуто на порядок отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров