Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Чекати на припинення потоку переселенців до Запоріжжя наразі не варто

30 листопада 2015 - 11:31

Чекати на припинення потоку переселенців до Запоріжжя наразі не варто

Область продовжує приймати людей, які залишають рідні домівки, розташовані на окупованій частині Луганської та Донецької областей. Як повідомив начальник регіонального штабу з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО Микола Головань, кількість прибулих то зменшується, то збільшується, але потік не припиняється. Так, за останній тиждень у деякі робочі дні реєструвалися 40 осіб, в інші – 10-15. Як правило, у вихідні кількість бажаючих зареєструватися в якості внутрішньо переміщених осіб зменшується: у суботу їх було лише п’ять, у неділю – жодного. Проте, за словами керівника штабу, чекати на припинення потоку переселенців до Запоріжжя наразі не варто. Прибулі скаржаться, що на окупованих територіях холодно, голодно і все дуже дорого.

Більшість переселенців, як і раніше, приїжджають в область до родичів, які оселилися тут раніше. Чимало переселенців забирають до себе старих батьків, адже бояться залишати їх на окупованій територій узимку. Їдуть до області й люди, що звільнилися з місць позбавлення волі та не хочуть повертатися в Луганськ і Донецьк.

Приїжджає до Запоріжжя й молодь, зокрема випускники вишів, які закінчили їх на вільній території, і також вирішили не повертатися в зону АТО. Проте молоді їде небагато, переважна більшість переселенців – це пенсіонери та мами з маленькими дітьми.

Загалом станом на 30 листопада в області в якості вимушених переселенців, які прибули з Донецької, Луганської областей та окупованої території Автономної Республіки Крим, зареєстровано 66941 особа. З них 9364 – чоловіки, 20413 – жінки, 16 854 – діти,  20310 – інваліди та люди похилого віку.

Також у штабі зазначають, що спостерігається невелика міграція внутрішньо переміщених осіб у межах області.

Найчастіше люди оселяються в Запоріжжі та Запорізькому районі, Бердянську та Бердянському районі, Мелітополі та Мелітопольському районі.

У транзитному містечку в Запоріжжі наразі мешкають 372 людини. Його потужність дозволяє заселити ще близько 170 осіб. На інших територіях переселенців розселяють у гуртожитках, проте їхні можливості майже вичерпано.

У місцях компактного проживання переселенці забезпечені всім необхідним – посудом, білизною, ковдрами.    

Нагадаємо, регіональний штаб з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО функціонує при Головному управлінні ДСНС України в Запорізькій області, який розташований по вул. Грязнова, 65 (перший поверх). Також громадяни можуть звернутися до штабу за телефоном 787-94-31 або зателефонувати на безкоштовні номери 101 та 112, з яких їх переключать на обласний штаб. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону