Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Токмацькому районі шириться молочарський кооперативний рух

1 грудня 2015 - 12:51

У рамках проекту «Розвиток сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи», що впроваджується Міжнародним благодійним фондом «Добробут громад» у партнерстві з компанією "Данон" в Україні у с. Жовтневе Токмацького району  відбулося урочисте відкриття чергових сімейних ферм. До числа власників сучасних міні-ферм долучилися родини Царьових,  Бабичів  та  Безручків.

В урочистостях з цієї нагоди  взяли участь директор Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Олег Хоменко, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Щербина, представники районної та місцевої влади, менеджери проекту. Серед гостей були й особливо зацікавлені -  місцеві жителі, які є наступними кандидатами на реконструкцію і розбудову сімейних ферм.

Учасники та гості побували  на подвір’ях новостворених  міні-сімейних ферм, поспілкувалися  з господарями щодо діяльності  та  участі в проекті.

Ці ферми створені на базі господарств членів сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу "Жовтневе". Кожна з них розрахована на 20 корів, у них встановлено міні-танки охолоджувачі, які  забезпечать постачання молока першого ґатунку на молокозавод ТОВ "Данон Дніпро".

Завдяки покращенню умов утримання тварин, а саме автоматичній системі напування корів, якісній системі вентиляції повітря та освітлення,  автоматизованому доїнню продуктивність поголів’я ферм зросте  мінімум на 15-25%. У свою чергу, це дозволить родинам зменшити загальні витрати часу на роботу в господарстві, збільшити об’єми заготівлі молока та суттєво підвищити власні доходи.

Крім цього, сімейні ферми родин Безручків,  Царьових і Бабичів отримають по дві високопродуктивні нетелі і за умовами договору передадуть перший приплід жіночої статі іншій сімейній фермі, що є членами кооперативу.

Довідково:

Родинам, які погодилися взяти участь у проекті «Розвиток молочарських кооперативів», фахівці від партнерів проекту «Данон Україна» та МБФ «Добробут громад» розробили проекти реконструкції корівників, щоб ті відповідали всім нормам та вимогам комфортного утримання тварин, гарантували максимальну продуктивність корів, а також створювали комфортні умови праці для господарів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області