Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кожен учасник АТО може отримати лікування та психологічну реабілітацію за бюджетні кошти

2 грудня 2015 - 09:14

Кожен учасник АТО може отримати лікування та психологічну реабілітацію за бюджетні кошти

Санаторно-курортне оздоровлення та психологічна реабілітація учасників АТО    є надзвичайно важливою умовою повернення їх до мирного життя, тому на ці заходи у державному бюджеті закладено кошти. Як повідомили у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, станом на 1 грудня за психологічною реабілітацією звернулися 208 учасників АТО. Вони отримують відповідні послуги у чотирьох державних санаторних установах, які виграли тендери. Це санаторії «Оризонт» (Одеська область), Березівський (Харківська), «Острич» (Чернігівська) і «Феофанія» (Київ). У Департаменті зазначають, що для отримання направлення до цих установ бійцям не потрібно збирати медичні довідки, достатньо посвідчення учасника АТО, адже всі бійці потребують психологічного розвантаження.

На сьогодні найвищі показники направлень на реабілітацію в Бердянську, Заводському і Комунарському районах Запоріжжя, Гуляйпільському і Куйбишевському районах. У санаторних закладах бійці отримують увесь комплекс послуг з психологічної реабілітації, а також проходять загальнооздоровчі процедури.

Крім цього, бійці АТО забезпечуються санаторно-курортним лікуванням за бюджетні кошти. Станом на 1 листопада на відповідному обліку в області перебувало 142 учасники бойових дій АТО та 12 інвалідів війни АТО. На початок листопада отримали оздоровчі послуги 108 осіб.

Найкраще санаторно-курортними путівками забезпечено потребуючих у Комунарському та Орджонікідзевському районах  Запоріжжя – по 9; Гуляйпільському районі – 7; Запорізькому районі – 8; Приморському районі  – 7. 

Санаторно-курортні послуги бійці отримують в десяти закладах, що виграли відповідні тендери: санаторіях «Лермонтовський» (Одеса), «Золота нива» і «Оризонт» (Одеська область), «Сонячний» і «Дніпровський» (Дніпропетровська), «Мошногірря» (Черкаська), «Гусарське урочище» (Кіровоград), «Конче-Заспа» і «Феофанія» (Київ), «Карпатські зорі» (Львівська область). Також бійці можуть отримувати санаторно-курортне лікування у закладах, що підпорядковані Міністерству соціальної політики України. Це санаторії «Батьківщина» (Львівська область), «Перемога» (Київ), «Салют» (Одеса) і «Слава» (Полтавська область).

Оздоровлення бійців також здійснюється за кошти обласного бюджету в приморських санаторіях Запорізького краю  у рамках Програми соціальної підтримки населення «Назустріч людям» на 2015-2019 роки.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою