Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Після капітального ремонту відкрилося радіологічне відділення обласного онкологічного диспансеру

25 січня 2007 - 15:46

Радіологічне відділення на 60 ліжок при Запорізькому онкологічному диспансері (вул. Культурна, 177-а) відкрито понад 50 років тому. У 1998 році організовано стаціонар на 40 ліжок та пансіонат на 20 ліжок.

Всі ці роки відділення знало тільки косметичні ремонти приміщення. У 2006 р. за бюджетні кошти проведено повністю капітальний ремонт, оновлено гаматерапевтичні апарати. Якщо найближчим часом віднайдуть кошти на модернізацію гаматерапевтичного апарату АГАТ – ВУ – 1, його відразу введуть в дію.

Спеціалісти обласного онкологічного диспансеру протягом 2005-2006 років застосовують найсучасніші методи лікування пухлин - високотехнологічний малотравматичний хірургічний метод радіочастотної термоабляції та неінвазивної локорегіонарної гіпертемії.

Незабаром вперше в області буде відкрито сучасну імуногістохімічну лабораторію діагностики пухлин. Диференційований підхід при імуногістохімічній діагностиці гарантує майже стовідсоткову достовірність діагностування онкозахворювань. І це дуже важливо, адже в нашій області протягом багатьох років зберігається тенденція до збільшення захворюваності і смертності на злоякісні новоутворення.

Довідка.

Спеціалізована онкологічна допомога населенню області надається в двох онкологічних диспансерах: Запорізькому обласному (305 ліжок з поліклінічним відділенням) та Мелітопольському міжрайонному (75 ліжок з поліклінічним відділенням), онкологічному відділенні Бердянської міської лікарні (30 ліжок), радіологічному відділенні державної комунальної установи “Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги” м. Запоріжжя ( 40 ліжок) та 37 онкологічних кабінетах, що входять до складу міських лікувально-профілактичних закладів та центральних районних лікарень.

З метою підвищення ефективності профілактики онкологічних захворювань, забезпечення їх раннього виявлення і лікування та поліпшення якості життя онкохворих розроблено обласну програму “ Онкологія” Видатки консолідованого бюджету по програмі «Онкологія» у 2006р. склали понад 34 млн. грн.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області