Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Збільшення представництва жінок в управлінні – чинник подолання гуманітарних проблем

15 грудня 2015 - 12:36

Представниці жіночих та волонтерських організацій з шести областей України -  Черкаської, Волинської, Одеської, Харківської,  Вінницької та Запорізької – зібралися в Запоріжжі на міжрегіональній конференції «Миротворення в Україні: роль жінок», яка започаткована Спілкою жінок Україні за підтримки посольства Великої Британії в Україні.

Як пояснила координатор заходу начальник Служби у справі дітей облдержадміністрації Антоніна Матвеєва,  цей проект реалізується з серпня 2015 року як реагування на події на сході України, коли жінки не можуть залишатися осторонь. Саме жінки першими включилися в масовий волонтерський рух з надання допомоги бійцям на передовій, військовим частинам, вимушеним переселенцям. Тож виникла потреба виробити бачення щодо підвищення  ролі жінок у царині миротворення в Україні, використання їх потенціалу як об’єднуючого чинника  суспільства, відкриття нових можливостей для миротворчого діалогу та примирення в українському суспільстві. Запоріжжя стало 11-тим обласним центром проведення конференції.

На відкритті представницького заходу гостей запорізької землі привітав заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

- Символічно, що ви зібралися в Запоріжжі – на землі, де закладалися ідеї демократії, свободи, братерства. У Запорізькій області жінки переважають у структурі населення – 63%. Але їх представництво у радах, як показали останні вибори до  органів місцевого самоврядування,  непропорційно мале. Мабуть, у цьому криється причина наших гуманітарних проблем. Це повинно змінитися. Впевнений, що чим швидше й ефективніше ми будемо йти до Європи, тим більшою буде доля жінок в управлінні. У громадському житті, волонтерському русі жінки вже продемонстрували свою надзвичайну ефективність, - зазначив посадовець

Робота конференції продовжується в тематичних секціях і триватиме два дні. До цього часу такі заходи вже відбулися в Чернігівській, Кіровоградській, Івано- Франківській, Вінницькій, Донецькій, Харківській, Волинській, Рівненській, Одеській областях. Загалом дія проекту завершиться в березні 2016 року в м. Києві.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування