Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обрано керівництво Запорізької обласної ради

15 грудня 2015 - 16:30

Відбулося третє пленарне засідання першої сесії Запорізької обласної ради VII скликання, на яке прибули 79 депутатів. У роботі також взяли участь керівництво ОДА, правоохоронних органів, місцевого самоврядування, представники підприємств та громадськості регіону.

Головним питанням сесії стало обрання голови обласної ради. На цю посаду було запропоновано кандидатуру Григорія Самардака – депутата облради 7 скликання від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Загалом участь у таємному голосуванні взяли 66 депутатів облради. З них 62 віддали свої голоси за кандидатуру Григорія Самардака, четверо утримались.

Після обрання на посаду голови обласної ради Григорій Самардак склав присягу посадової особи місцевого самоврядування.

- Для мене велика честь стати головою облради. Адже це говорить про велику довіру земляків. І я вдячний їм за можливість продовжити свою роботу з втілення реформ на запорізькій землі на новому рівні. Протягом останнього часу в регіоні досягнуто чимало. Так, за підсумками рейтингової оцінки розвитку регіонів України за напрямком «Економічна ефективність» наша область увійшла до групи лідерів, посівши четверте місце. Цього року було зібрано понад 2,7 мільйона тонн зерна, реалізовано промислової продукції на 107 мільярдів гривень. За рівнем заробітної платні область посіла 4 місце серед регіонів, який уперше за останні сім років перевищив середній рівень по Україні. До загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 4,1 мільярда гривень,  виконання плану склало 109,7%. Усі ці досягнення нам потрібно не тільки зберегти, а й примножити. Наразі ми впроваджуємо низку найважливіших реформ, проголошених Президентом України Петром Порошенком. Україна взяла чіткий курс на децентралізацію. І ми вже маємо певні результати. Так, в області створено перші шість об’єднаних територіальних громад. Для створення нових об’єднань ми запозичуємо найкращий європейський досвід. Більше того, нам удалося презентувати нашу область на світовому рівні в Брюсселі, що в майбутньому стане майданчиком для залучення нових інвестицій. Упевнений, новому депутатському корпусу вдасться стати саме тією силою, яка зможе відстояти права та інтереси запоріжців, - підкреслив новообраний голова обласної ради Григорій Самардак.

Після цього депутати поставили на порядок денний  голосування за кандидатури першого заступника та заступника голови облради. За результатами таємного голосування посаду першого заступника голови облради обійняв  Єгор Семенков від політичної партії "Опозиційний блок", за якого проголосували 58 депутатів із 67 присутніх. Депутат Владислав Марченко від політичної партії "Об’єднання "Самопоміч" став заступником голови облради за підтримки 60 голосів.

У роботі сесії знову оголошено перерву до 12.00 18 грудня 2015 року.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн