Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Якісна медицина – це професійність лікаря плюс сучасне медичне обладнання

31 січня 2007 - 11:08

У 2006 році, вперше за останні 5 років, за підтримки голови обласної державної адміністрації Євгена Червоненка на придбання медичного обладнання для обласних лікувально-профілактичних закладів з обласного бюджету було додатково виділено 5 млн. грн., на проведення капітальних ремонтів обласних медичних установ - понад 4,5 млн. грн., що вдвічі більше , ніж у 2005 році.

М инуло го ро ку , вперше не лише в нашій області, а й в Україні, вдалося створити відкриту реанімаційну систему виходжування немовлят в умовах транспортування. Придбано вкрай необхідне сучасне обладнання для відділення реанімації новонароджених обласної дитячої клінічної лікарні.

За сприяння облдержадміністрації з нинішнього року в області, як відомо, почав впроваджуватись проект USAID “Здоров'я Матері та Дитини”, пріоритетом якого є покращення здоров'я матерів та дітей шляхом широкого втілення сучасних науково-доказових технологій Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Вирішено також важливе питання по застосуванню сучасних методів комплексного лікування онкогематологічних хворих, у першу чергу дітей, завдяки придбанню сепаратора клітин крові “Амікус” (США) вартістю 1,2 млн. грн. Це перший в Україні апарат нового покоління систем для афереза крові. Апарат встановлено в обласній станції переливання крові, для медичного персоналу якої спеціалісти фірми провели необхідний курс навчання.

З метою підвищення ефективності профілактики онкологічних захворювань, забезпечення їх раннього виявлення і лікування вперше в області на базі обласного онкологічного диспансеру розпочалося створення сучасної консультативної лабораторії імуногістохімічної діагностики пухлин людини. Запорізька область стане восьмим регіоном в Україні, який проводити ме таке обстеження.

З відкриттям лабораторії полімеразно-ланцюгової реакції на базі обласної інфекційної клінічної лікарні (сучасне обладнання та витратні матеріали придбано на 187 тис. грн.) значно розширяться можливості щодо своєчасної діагностики вірусних гепатитів і герпесу, інфекційного мононуклеозу, токсоплазмозу, цитомегаловірусної інфекції та адекватної противірусної терапії. А це в свою чергу сприятиме своєчасному лікуванню і зменшенню числа ускладнень від названих хвороб.

Від якості та рівня надання медичної допомоги хворим на гострі порушення мозкового кровообігу залежить показник тривалості життя, смертності та інвалідності. Щорічно протягом останні х п'яти років в області понад 4тис. хворих переносять гострі порушення мозкового кровообігу. П'ята частина з них - люди працездатного віку. Обласний центр профілактики та лікування інсультів організовано на базі обласної клінічної лікарні ще в 2004 році. Але застосування сучасних методів лікування хворих стало можливим тільки після укомплектації центру у 2006р. сучасним медичним обладнання м на суму понад 500 тис. грн.

У нашій області в порівнянні з іншими регіонами України у розрахунку на одного жителя проживає найбільша кількість людей з хронічною нирковою недостатністю, які отримують гемодіаліз. Щоденно курс лікування цим хворим проводиться на 44 апаратах, більшість з яких вже потребує оновлення.

У 2005 р. обласна клінічна лікарня за рахунок централізованих постачань МОЗ України отримала 9 нових апаратів штучної нирки. А торік за рахунок коштів обласного бюджету - ще 3 нових апарати штучної нирки та системи очищення води.

Завдяки виділенню значних коштів на проведення капітальних ремонтів обласних медичних установ проведено капітальний ремонт радіологічного відділення облонкодиспансеру ( на сумму 1995,5 тис. грн. ). Щорічно у цьому відділенні обласного онкодиспансеру променеву терапію п р оходять понад 2 тис. хворих.

На базі обласної дитячої лікарні почав функціонувати обласний центр ранньої медико-соціальної реабілітації дітей з органічними ушкодженнями нервової системи на 15 реабілітаційних ліжок.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії