Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Децентралізація стане ключовою ланкою співробітництва органів місцевого самоврядування Запорізької області і Федерації канадських муніципалітетів

22 грудня 2015 - 16:40

Сьогодні керівник та експерти Офісу реформ у Запорізькій області взяли участь у спільному засіданні за участі голови Запорізької облради Григорія Самардака, в.о. голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля, міських голів міст обласного значення Володимира Буряка (Запоріжжя), Сергія Мінька (Мелітополь), Володимира Чепурного (Бердянськ), Петра Музики (Енергодар) і представників проекту ПРОМИС в Запорізькій області обговорювалися ключові напрямки співпраці.

Як наголосив в.о. голови Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, однією з умов співробітництва Федерації канадських муніципалітетів, яка впроваджує «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМИС), із Запорізькою областю була розробка Перспективного плану формування територій громад. Ухвалення цього документу Запорізькою обласною радою відкрило двері для співпраці впливової організації із Запорізькою областю, яка взяла курс на децентралізацію і активно запроваджує заходи з реформування системи влади.

Як зазначив керівник Офісу реформ у Запорізькій області Олександр Свистун у коментарях, сьогодні Офіс реформ намагається полегшити процес створення громад і подальшого їх функціонування. Для цього ведеться робота із створення ЦНАПів у кожній громаді Запорізької області.

- Це могло б стати одним із векторів співробітництва із канадською стороною, яка вже має досвід введення електронного документообігу на інших сервісів, які наближають якісні послуги до громадян.

За словами директора Проекту Олександра Кучеренка, першочерговими визначені питання інтеграції в життя громад внутрішніх переселенців, надання публічних та адміністративних послуг, стратегічного планування, бізнес-клімату та регуляторного середовища, бізнес-інфраструктури та інститутів підтримки бізнесу, залучення інвестицій. Ключовим напрямком стане підтримка процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях.

До речі, Запорізька область стала однією з 4-х областей України, в якій Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Уряду Канади спільно з органами місцевого самоврядування нашої країни буде реалізовувати проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМИС).

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика