Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі митці планують у новому році започаткувати нові фестивалі

25 грудня 2015 - 10:24

Запорізькі митці планують у новому році започаткувати нові фестивалі

Для запоріжців на наступний рік заклади культури готують насичену програму культурно-мистецьких заходів, серед яких чимало дебютних.

Програму заходів на 2016 рік та організаційні питання їх проведення  обговорили під час засідання колегії Департаменту культури, туризму, національностей та релігій. Директор Департаменту Владислав Мороко поінформував також про результати роботи протягом цього року.

- Незважаючи на те, що рік був напружений і в країні йде війна, нам вдалося не лише втримати, а й підвищити рівень надання культурних послуг. Головне досягнення –  збереження мережі культурних закладів, їх своєчасне фінансування. Окремо варто сказати  про бібліотеки, для яких уперше була закуплена література. Так, за державний кошт придбано понад 10 тисяч книг, урочисту презентацію яких заплановано на січень, - повідомив посадовець.

 Є, звичайно, і гарні починання, які не завершені в цьому році. Тому ми заплануємо їх на наступний рік, щоб отримати підтримку з обласного і державного бюджетів. Для цього у нас є найголовніше – прагнення очільників закладів культури розвиватися і вирішувати нагальні питання. Але для того, щоб це успішно вирішувалося, необхідно тісно співпрацювати з депутатським корпусом, з бюджетними комісіями місцевих рад, аби заручитися їх підтримкою у питанні підтримки галузі культури і туризму.

Під час заходу також були відзначені колективи, які брали і продовжують брати участь у фронтових концертах, гастролях до бійців у Донецькій і Луганській областях, підтримують дух захисників піснею і теплим словом.  Зокрема,  обласна філармонія спільно з БФ „Лебедія” та за підтримки Міністерства культури  провела акцію „Зброя культури”.

При обговоренні планів діяльності на наступний рік, пріоритетними напрямами визначено  розвиток та популяризація історико-культурної спадщини, а також створення привабливих умов для розвитку туризму та природно-рекреаційної сфери.

Керівник Департаменту наголосив на тому, що необхідно приділити максимум уваги фестивалям та іншим заходам, які відбудуться в Запоріжжі вперше.  Це фестивалі „Театральна весна”, „Дике поле”, Шекспірівський фестиваль, етнофестиваль народних майстрів, регіональний конкурс виконавців-піаністів, всеукраїнська „Книжкова толока” та багато інших цікавих проектів. Зокрема, у червні заплановано провести фестиваль ландшафтних вистав, ініціатором якого є запорізькі митці.

Нагадаємо, у минулому році дебютне ландшафтне дійство „Запорожець за Дунаєм” привернуло особливу увагу громадськості, мало неабиякий успіх і було презентоване в Києві.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області