Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада і вболівальники «Металурга» разом шукають шляхи збереження команди

28 грудня 2015 - 14:04

Керівництво облдержадміністрації, обласної та міської рад зібралися за круглим столом з представниками спортивної спільноти, фан-клубу ФК «Металург» для пошуку шляхів збереження запорізьких команд з ігрових видів спорту.

Проблема фактичної ліквідації футбольного клубу «Металург» неабияк турбує і владу, і численних уболівальників. З 14 грудня цього року всі співробітники і футболісти команд ТОВ ПФК «Металург Запоріжжя» та громадської організації «Футбольний клуб «Металург» були звільнені. Як наслідок, постає питання  існування в регіоні як великого футболу, так і дитячого, адже на базі ДЮСШ «Металург» тренуються понад 400 дітей віком від шести до 17 років.

- Це питання назріло давно і продовжує розпалювати пристрасті. Тут визначальним є те, що футбольний клуб є приватною власністю і бюджет не може взяти його на утримання. Треба розуміти пріоритетні задачі – наразі це забезпечення оборони області. Але при цьому і від футболу влада не відмовляється. Тому ми повинні  разом визначити алгоритм дій у цій ситуації, - окреслив позицію в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Голова обласної ради Григорій Самардак звернув увагу на те, що  немає ясності щодо майна клубу, невідома позиція його власника щодо погашення заборгованості із заробітної плати, за комунальні послуги, оренду майна, його наміри щодо подальшої долі майнового комплексу клубу. А без цього рухатися далі неможливо.

За підсумками обговорення цього питання Костянтин Бриль доручив підготувати   листа до власника клубу і до 15 січня наступного року з’ясувати його позицію щодо виходу із складу засновників, погашення заборгованостей, передачі на баланс майна тощо.

Крім цього, було заслухано  проблемні питання баскетбольного клубу «Запоріжжя», пов’язані з недостатністю фінансування. До його розгляду також повернуться після свят з наданням необхідних розрахунків.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку