Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Патріарх Філарет освятив у Запоріжжі старовинний іконостас

28 грудня 2015 - 15:17

У минулі вихідні у м. Запоріжжя побував  Святійший Патріарх Філарет (Українська Православна церква Київського Патріархату) з духовною місією - освячення нововстановленого іконостасу XVIII століття у церкві Покрови Пресвятої Богородиці на території комплексу «Запорозька Січ» Національного заповіднику «Хортиця».

За кошти меценатів старовинний іконостас був викуплений із приватної колекції та подарований Національному заповіднику «Хортиця». 

Як повідомив директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко, цей іконостас має надзвичайну історичну, культурну і духовну цінність. Він дійсно стане окрасою січової церкви і ще раз доведе сутність острова Хортиця як важливого духовного центру нашого народу і колиски українського козацтва..

На літургії, яка відбулася в неділю,  побували народні депутати України Юрій Луценко, Ірина Геращенко та Ігор Артюшенко, в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль, голова обласної ради Григорій Самардак, заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, керуючий Запорізькою єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату єпископ Фотій з духовенством єпархії, представники козацтва. 

Святійший Патріарх Філарет подякував військовослужбовцям та волонтерам, завдяки героїчним зусиллям яких зберігається мир. В.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив на важливості збереження тяглості поколінь - від козаків на чолі з Дмитром Вишневецьким, Богданом Хмельницьким, Іваном Мазепою до воїнів – героїв АТО. Маючи таку потужну духовну підтримку, Україна здатна перемогти любого агресора.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер