Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На свята безхатченків нагодують і обігріють

30 грудня 2015 - 09:58

На свята безхатченків нагодують і обігріють

За даними Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, наразі в області функціонує 16 пунктів  гарячого харчування  в містах Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі, Енергодарі, а також у Вільнянському, Оріхівському, Пологівському, Приморському, Якимівському, Чернігівському районах, організовані за кошти обласного бюджету.

Додатково за рахунок  місцевих бюджетів бездомних годують у містах Запоріжжя, Мелітополь, Енергодар, Бердянськ та райони Василівському і Вільнянському районах.

На сьогодні через районні та міські управління соціального захисту населення вже роздано майже 7200 порцій гарячих обідів на суму майже 101 тис. грн. Цією послугою охоплено понад 600 осіб.

У пунктах харчування люди отримують також інформаційні послуги,  їм надається гуманітарна допомога, близько 100 осіб направлено до медичних закладів, 340  - на флюорографічне обстеження.

 Особам, які звільнилися з місць позбавлення волі та які вперше захворіли на туберкульоз, видаються продовольчі та гігієнічні набори. На це виділено понад 280 тис. грн. Щомісячно  адресну допомогу отримують близько 200 осіб.  Упродовж цього року роздано майже 3,5 тис.  наборів.

Крім цього, в області функціонують 13 центрів і служб обліку бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, які втратили соціальні зв'язки: в містах Запоріжжя, Бердянськ, Токмак, Енергодар, Мелітополь, а також у Вільнянському,      Пологівському, Василівському, Бердянському, Токмацькому, Куйбишевському, Чернігівському та Якимівському районах.

В усіх районах і містах, із залученням представників управлінь соціального захисту населення, територіальних центрів соціального обслуговування, товариства Червоного Хреста України, громадських, релігійних та волонтерських організацій забезпечується надзвичайно актуальне в умовах зими соціальне патрулювання.

Центрами впродовж року виявлено 420 осіб відповідної категорії, зареєстровано за адресою цих закладів понад 340, більше тисячі бездомних перебуває на обліку. Під час реєстрації проводиться документування, надається сприяння в отриманні медичної допомоги, забезпеченні одягом.

Облдержадміністрацією затверджено обласний план заходів, відповідно до якого   діють:  32 оперативні штаби для  виявлення одиноких людей похилого віку, інвалідів, сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, бездомних осіб та  надання їм допомоги; 63 банки одягу, взуття, білизни зимового асортименту;  63 "гарячі телефонні лінії"; 22 пункти роздачі гарячого харчування за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів.

Планом також передбачено розгортання 30 пунктів обігріву,  129 ліжко-місць для бездомних, з яких 94  - при лікувальних закладах області.

Налагоджена  співпраця органів соціальної сфери, охорони здоров’я та інших структур із ЗМІ з метою повідомлення про заходи, які здійснюються місцевою виконавчою владою та місцевим самоврядуванням щодо допомоги вразливим верствам населення в осінньо – зимовий період.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області