Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області вживаються комплексні заходи щодо боротьби з епідемією грипу

25 січня 2016 - 13:57

Під керівництвом в.о. голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулась апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів ОДА. Одним з головних питань заходу стала епідеміологічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ, а також забезпечення навчально-виховного процесу в регіоні.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Вікторії Клименко, наразі в області епідпоріг перевищено на  25,5%. Кількість хворих досягла 18,5 тисячі чоловік. З них питома вага дітей від 0 до 17 років складає 57,1%. Практично в 2,8 раза виросла кількість госпіталізованих, кількість ускладнень – в  2,6 раза, хворих на пневмонію зареєстровано 113. За минулий тиждень зареєстровано три летальні випадки (всього чотири). Всі – серед дорослого населення з підтвердженим лабораторно  грипом AH1N1pnd.

До надзвичайних ситуацій медики готувались заздалегідь. Так, 5 листопада 2015 року було створено сумісний наказ «Про забезпечення  санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів щодо профілактики грипу та ГРВІ», 19 грудня 2015 року в області було проведено нараду-семінар для лікарів-інфекціоністів з питань грипу та ГРВІ. Також до початку епідемії було визначено кількість осіб «груп ризику», заплановано та проведено вакцинацію 11 554 людям. Крім того, в наявності вся необхідна кількість паливних матеріалів та ліків для швидких.

На теперішній час для надання медичної допомоги населенню області на період епідускладнень задіяно майже три тисячі ліжок терапевтичного профілю та дитячих ліжок, у тому числі – понад 800 інфекційних ліжок. З 15 січня цього року в закладах охорони здоров’я міста Запоріжжя перепрофільовано 210 ліжок терапевтичного профілю для пацієнтів на грип  та ГРВІ у період до п’ятої  доби захворювання.

На необхідності постійного моніторингу ситуації наголосив і очільник регіону.

- Нині в області потрібні комплексні заходи щодо боротьби з епідемією грипу. Влада регіону має приділити особливу увагу доукомплектуванню закладів охорони здоров’я медикаментами, реагентами для діагностики та спеціальною апаратурою. Адже від цього залежать здоров’я та життя запоріжців, - підкреслив Костянтин Бриль.

За даними директора Департаменту освіти і науки ОДА Тетяни Озерової, нині на території області навчальний процес призупинено у 295 загальноосвітніх навчальних закладах. Тобто на карантині перебувають 50,4%  закладів або 90 376 школярів. Причому тільки 1 964 з них хворіють.

- У зв’язку з тим, що більшість запорізьких дітлахів залишаються вдома, батькам варто приділити особливу увагу їхній безпеці в побутових умовах. Адже останнім часом у регіоні значно збільшився показник травматизму серед дітей. Також за останній рік зросла і сумна статистика підліткових самогубств. Тож батькам варто посилити профілактичну роботу зі своїми дітьми та якомога менше залишати їх без нагляду, - підкреслила директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова.

Зі свого боку, в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль доручив працівникам департаментів освіти і науки та соціального захисту населення приділити особливу увагу інтернатним установам та перевірити в них дотримання температурного режиму, якісного харчування та наявність медикаментів.

 



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна