Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Військові та правоохоронці разом борються проти корупції

28 січня 2016 - 16:02

Військові та правоохоронці разом борються проти корупції

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті за участю особового складу облвійськкомату та районних військкоматів, правоохоронних органів  відбувся День спільної роботи з метою посилення боротьби з проявами корупції та підвищення відповідальності військовослужбовців, працівників Збройних Сил України за вчинення правопорушень і викорінення їх із військового середовища.

Заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом  полковник Михайло Логвінов зазначив, що сьогодні, в умовах широкомасштабної боротьби з корупцією, зростає роль військових посадових осіб  щодо підвищення у військовослужбовців та службовців ЗСУ рівня правової обізнаності, зміцнення дисципліни, свідомості і правової культури. Аналізуючи стан військової дисципліни та правопорядку серед особового складу, офіцер поінформував  про два випадки корупційних діянь,  скоєних підлеглими в минулому році в Бердянському військкоматі та Комунарському райвійськкоматі м.Запоріжжя. Також було доведено посадовим особам першочергові заходи щодо збереження життя і здоров’я військовослужбовців і працівників ЗС України, попередження правопорушень корисливої спрямованості.

Начальник відділу по боротьбі з хабарництвом управління захисту економіки в Запорізькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України підполковник поліції Вадим Тимошенко ознайомив з основними положеннями Закону України «Про запобігання корупції»,  звернувши увагу на необхідність неухильного виконання вимог антикорупційного законодавства в повсякденній діяльності,  підвищення відповідальності за скоєння посадових злочинів та активізації на всіх рівнях оперативної роботи з виявлення та притягнення до відповідальності службових осіб  незалежно від рівня та напрямків діяльності.

Помічник обласного військового комісара з правової роботи майор юстиції Андрій Якунін провів з особовим складом інструктивне заняття "Відповідальність військовослужбовців за скоєння військових злочинів".

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць