Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Для розв’язання проблем газопостачання необхідно прибрати бюрократичну складову»

29 січня 2016 - 10:41

Костянтин Бриль: «Для розв’язання  проблем газопостачання  необхідно прибрати бюрократичну складову»

Під керівництвом в.о. голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулася нарада з питань завершення газифікації населених пунктів Приазовського, Гуляйпільського та Якимівського районів. У заході взяли участь очільники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники Приазовського району, замовники будівництва газопроводів ГО «Соціальний розвиток», ГО «Газ Приазов’я» та підрядної організації ТОВ «ГАЗФАЄР ІНВЕСТ».

На сьогодні соціальне напруження серед населення Приазовського, Гуляйпільського та Якимівського районів досягло свого піку. В цих населених пунктах  майже повністю прокладені вуличні газопроводи за рахунок коштів населення та проведено обв’язку будинків, а підвідні газопроводи до сіл цих районів не побудовані. Більшість громадян газифікацію будинків проводили за кредитні кошти. Крім виплати за кредитними зобов'язаннями їм доводиться нести суттєві витрати на придбання та транспортування дров, вугілля та скрапленого газу.

Основною проблемою для завершення будівництва підвідних газопроводів до населених пунктів залишається відсутність фінансування.

Так, загальна протяжність міжселищного газопроводу по Приазовському району складає 58,280 км, але фактично введено в експлуатацію  19,211 км. Згідно з проектно-кошторисною документацією для продовження будівництва об’єктів газопостачання необхідно 22 мільйони 206 тисяч гривень.

Аналогічна ситуація склалася в Гуляйпільському та Якимівському районах. Для завершення будівництва підвідних газопроводів по цих районах  необхідно  ще 45 мільйонів 553 тисячі гривень, у тому числі  Гуляйпільському району – 23 мільйони 624 тисячі гривень та Якимівському – 21 мільйон 928 тисяч гривень.

З метою завершення будівництва об’єктів газопостачання по Приазовському, Гуляйпільському та Якимівському районах перший заступник голови облдержадміністрації Костянтин Бриль надав доручення керівникам Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА та Департаменту фінансів ОДА включити видатки до переліку об’єктів та заходів, фінансування яких у 2016 році пропонується здійснювати за рахунок субвенції з державного бюджету.

- Дійсно, існують кілька об’єктивних причин, через які люди увійшли в зиму без тепла. Проте  ми маємо об’єднати зусилля та не акцентуватись на них. Нині для розв’язання  проблем газопостачання нам необхідно прибрати бюрократичну складову, залишивши тільки раціональну. Аби ці об’єкти почали працювати, необхідно близько 68 мільйонів гривень. Тож будемо чекати на підтримку від держбюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, - наголосив  Костянтин Бриль.

Крім цього, на нараді було розглянуто питання щодо невідповідності наданої до газорозподільного підприємства на погодження розробниками проекту ТОВ «ВБК» ОНІКС» та замовниками ГО «Соціальний розвиток» проектної документації на газифікацію сіл Бабанівка, Строганівка, Ботієво Приазовського району виданим ПАТ «Запоріжгаз» технічним умовам на будівництво цих підвідних та розподільних  газопроводів.

За результатами розгляду цього питання та для врегулювання спірних питань між проектантами, замовниками, підрядною організацією та ПАТ «Запоріжгаз» Костянтин Бриль доручив усім зацікавленим сторонам спільно опрацювати питання щодо коригування та погодження проектної документації на будівництво підвідних та розподільних  газопроводів до сіл Бабанівка, Строганівка, Ботієво та в найкоротші терміни завершити їх будівництво.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика