Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Садиби зеленого туризму приваблюють «родзинками»

29 січня 2016 - 13:28

Садиби зеленого туризму приваблюють «родзинками»

Проблеми та перспективи розвитку сільського «зеленого» туризму в області обговорили на засіданні «круглого столу» депутати обласної ради, представники департаментів облдержадміністрації, учасники навчальних програм професійного зростання Консорціуму із удосконалення менеджмент-освіти в Україні, громадських організацій, представники  туристичного бізнесу, фермери.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Олександр Ясинецький наголосив, що проведення круглого столу має суто практичне значення, маючи на меті представити кращі приклади комерційних, громадських, державних та приватних ініціатив у сегменті розвитку активного туризму в інших регіонах України; налагодити співпрацю між усіма зацікавленими у розвитку активних видів туризму; обговорити проблеми і знайти рішення для розвитку цього сегменту туризму.

У Запорізькій області діє ще не так багато садиб зеленого туризму, але є серед них успішні, які змогли знайти свої «родзинки», які приваблюють туристів. Це такі як садиба “Медяний двір” у с. Мала Токмачка, де пропонують лікування апітерапією; садиба “У Яковенка” вражає творчою і навіть казковою атмосферою; великим попитом користується “Відпочинок у Валентини”, хоча садиба й розташована на околиці м. Мелітополя тощо.

Господарі садиб поділилися своїм досвідом становлення і розвитку сільського зеленого туризму, а також обговорили перспективні шляхи залучення туристів. Зокрема, мова йшла про оздоровлення та реабілітацію переселенців, воїнів АТО, інвалідів у садибах сільського зеленого туризму; організацію пізнавальних екскурсій та відпочинку школярів  тощо.    

Враховуючи те, що в Україні ще немає єдиного законодавчого визначення поняття сільського зеленого туризму, порушувалося й питання врегулювання діючого законодавства. У цьому контексті учасники круглого столу прийняли рішення направити звернення до депутатів Верховної Ради України з проханням підтримати проект Закону № 2232а від 02.07.2015 про внесення змін до Закону України "Про особисте селянське господарство".

Список садиб сільського зеленого туризму: http://www.zotic.zp.ua/uk/mels/sadiba

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області