Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про підсумки діяльності установ, підприємств і організацій культури та туризму в 2006 році та пріоритети на 2007

27 лютого 2007 - 15:05

Заслухавши та обговоривши доповідь начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Лариси Сізінцової „ Про підсумки діяльності установ, підприємств і організацій галузі в 2006 році та пріоритетні напрямки діяльності у 2007 році”, колегія управління культури і туризму визнала, що на кінець минулого року галузі вдалося вибудувати чітку цілісну схему взаємодії з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, установами, підприємствами, навчальними закладами культури і мистецтва.

Затверджені у бюджеті 2006 року обсяги асигнувань дозволили спрямувати кошти не тільки на першочергові виплати, такі як заробітна плата, стипендія, оплата комунальних послуг та енергоносіїв, але й на проведення капітальних ремонтів установ (1млн.306 тис.грн), надання фінансової підтримки гастрольній діяльності театрально-видовищних закладів (52 тис.грн.), реалізацію заходів регіональних програм по галузі культури (з прийнятих рішеннями сесій обласної ради восьми програм профінансовано заходи шести на суму 2778,3 тис.грн.). З бюджетів розвитку міст та районів області на проведення ремонтів установ культури витрачено 2219,0 тис.грн., у тому числі для сільських установ 427,0 тис.грн.

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Євгена Червоненка здійснювалась матеріальна підтримка працівників культури та мистецтва, обласних організацій Національних творчих спілок України шляхом впровадження 29 обласних премій та 9 творчих стипендій за внесок у розвиток культури Запорізького краю на загальну суму 33 тис.грн.

Колективи та окремі виконавці учбових закладів стали учасниками і переможцями 14 Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів і фестивалів.

Згідно з Програмою поповнення бібліотечних фондів з обласного бюджету для обласних бібліотек виділено 906 тис. грн. для придбання нових книг та періодики. Позитивні зрушення щодо комплектування бібліотек відбуваються у Мелітополі, Бердянську, Бердянському, Василівському, Приазовському, Приморському, Чернігівському районах, де місцеві органи влади виділяють цільові бюджетні кошти.

Надавалася всебічна підтримка діяльності музейної мережі області, яка налічує 18 державних музейних закладів та 3 заповідники, в яких зберігається понад 300 тис. предметів основного фонду. За звітний період надійшло 8061 новий експонат, організовано 146 виставок, музеї відвідало 553,4 тис. відвідувачів, надано послуг на 1055,5 тис. грн.

На особливому контролі знаходились питання відтворення історико-культурного комплексу “Запорозька Січ” на території Національного заповідника “Хортиця”, розбудови та збереження історико-археологічного музею-заповідника “Кам'яна Могила”, історико-архітектурного музею-заповідника “Садиба Попова”.

Концептуальними засадами управлінської діяльності у курортно-рекреаційній сфері та сфері туризму стала взаємодія з територіями області, суб'єктами курортної та туристичної галузі, громадськими організаціями національних меншин, закладами з пам'яткоохоронної та музейної роботи. Розпорядженням голови облдержадміністрації Євгеном Червоненком затверджена Концепція розвитку туризму і курортів у регіоні та створено робочу групу з розробки та впровадження інвестиційного проекту розвитку туризму і курортів у 2007 році.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни