Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У нашій області нема злісних порушень з підвищенням тарифів

27 лютого 2007 - 17:43

27 лютого у Запоріжжі з робочою поїздкою перебував перший заступник голови Антимонопольного комітету України Юрій Кравченко у якості куратора області від Кабінету Міністрів України. Головною метою його візиту було вивчення стану обгрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги за матеріалами перевірок, здійснених на території області.

Про результати візиту Юрій Кравченко разом з першим заступником голови облдержадміністрації Олександром Бережним розповіли на прес-конференції для журналістів.

Даючи загальну оцінку, високопосадовець зазначив, що Запорізька область входить у десятку регіонів, де ціни і тарифи є найбільш обгрунтованими. Оскільки робота велася планово, не було різких стрибків, які б викликали шок у населення, як, приміром, у Києві.

За інформацією територіального відділення Антимонопольного комітету у Запорізькій області у 2006 році проведено перевірки обгрунтованості встановлення діючих тарифів на житлово-комунальні послуги для 19 житлово-комунальних підприємств, які надають послуги майже 80% населення області. Це – обгрунтованість тарифів на послуги з централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення у м. Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар, Вільнянськ, Оріхів, Приморськ та Василівка. За результатами цих перевірок надано 1 рекомендацію щодо усунення ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, надіслано листа до прокуратури Запоріжжя про порушення чинного законодавства, органам місцевого самоврядування ряду територій надано пропозиції щодо вдосконалення процедури встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний повідомив про роботу регіональної робочої групи спеціалістів облдержадміністрації, яка здійснила перевірки обгрунтованості затверджених тарифів на 50 підприємствах галузі. Як свідчать їх результати, більшість порушень носять не зловмисний, а методологічний характер, що є наслідком недостатнього рівня компетентності фахівців на місцях, які приймають рішення.

За результатами проведених перевірок застосовано економічні санкції на суму 428,7 тис. грн., повернуто споживачам 424,2 тис.грн., попереджено обрахування споживачів у розрахунку на рік 127,4 тис. грн., 25 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Та особливо важливим є те, що більшість виявлених порушень було усунуто.

Як зазначив Олександр Бережний, робоча група працюватиме й далі, причому акцентуватиме увагу не лише на рівні тарифів, а й на відповідності їм якості і кількості наданих послуг.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність