Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про реалізацію гендерної рівності

28 лютого 2007 - 11:18

У нашій області мешкає понад один мільйон жінок, що складає 54,3 % від всього населення.

Зараз, як зазначалось на засіданні, обласна виконавча влада працює над проектом Регіональної угоди на 2007-2009 роки, де будуть включені зобов'язання щодо дотримання ґендерної політики, зокрема, підбір кадрів на посади керівників, їх заступників, керівників структурних підрозділів, професіоналів, фахівців з урахуванням принципів ґендерної рівності.

У своєму виступі заступник начальника управління сім'ї та молоді Ігор Міщан наголосив, що ще, на жаль,трапляються випадки ґендерної нерівності. Так, при складанні графіків відпусток не враховується точка зору, бажання та право жінок на відпустку в літній період часу, на додаткову відпустку (що особливо стосується жінок, що мають двох або більше дітей віком до 15 років, дітей-інвалідів, жінок, що всиновили дитину).

За оперативними даними у 2006 році зареєстровано 713 звернень з питань попередження насильства, у т.ч. 175 - стосовно насильства щодо неповнолітніх. Офіційно органами внутрішніх справ винесено 402 попередження та 83 захисних приписів.

Ті, кого хвилює дана проблема, не повинні замикатись сам на сам з бідою. В мережі центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді діє 26 спеціалізованих Служб соціальної підтримки сімей. Є вони не лише у великих містах, а в кожному районному центрі. Лише минулого року молодим жінкам та дівчатам з даної тематики надано 491 індивідуальну послугу.

Відділи у справах молоді та спорту разом з відділами культури райдержадміністрацій та міськвиконкомів поширюють найефективніші та прогресивні форми роботи з сім'ями, спрямовані на відродження національних свят та обрядів, підтримку і розвиток історичних традицій українського народу, виховання любові до жінки-матері.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області