Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області запроваджується новий освітній проект

3 лютого 2016 - 13:32

Відповідно до Меморандуму про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та Представництвом дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні стартував проект «Вчимося жити разом», до якого долучено п’ять  областей, у тому числі  й Запорізька.

Проект «Вчимося жити разом» реалізовуватиметься у двох напрямках: формування у школярів життєвих навичок, що сприятимуть позитивній адаптації (виконавець – ГО «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту»), та надання дітям психологічної і соціальної допомоги та підтримки (виконавець – НаУКМА). 

Для координаторів проекту за рівнями освіти в Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Дніпропетровській областях, представників ГО «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту» та інших установ, причетних до реалізації проекту, у Києві відбувся семінар. 

Як повідомила запорізька представниця,  заступник начальника управління Департаменту освіти і науки облдержадміністрація Валентина Хіврич, його учасники детально проаналізували план заходів та на його основі розробили комплексні регіональні плани дій для Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької та Харківської областей. 

До реалізації проекту в Запорізькій області планується залучити не менше 150 загальноосвітніх, 10 професійно-технічних та 120 дошкільних навчальних закладів. При відборі закладів буде враховуватись якісний педагогічний потенціал, досвід роботи колективу за новітніми технологіями, проектною діяльністю тощо.

Відібрані заклади повинні будуть пройти погодження в Міністерстві освіти і науки України та отримуватимуть організаційно-методичну підтримку при проведенні проектних заходів. Для кожного дошкільного закладу - учасника проекту буде підготовлено не менше одного вихователя за програмою проекту, а для кожної школи  - не менше трьох педагогічних працівників: учитель початкових класів, учитель базової школи, який викладає основи здоров’я, та вчитель старшої школи.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров