Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для виведення з тіні сільського господарства в області буде проведено масштабну операцію «Урожай -2016»

3 лютого 2016 - 14:43

В. о. голови облдержадміністрації провів робочу нараду з метою підготовки до проведення інвентаризації земель регіону, складання їх балансу, а також виявлення порушень у сфері сільського господарства. Участь у заході взяли заступник голови обласної ради Владислав Марченко, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Андрій Ревуцький, голова постійної комісії з питань агропромислового комплексу та сільськогосподарського виробництва облради Катерина Луценко, начальник управління Державного земельного кадастру ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області Олександр Назіров,  заступник начальника ГУНП України в Запорізькій області Андрій Долинний, заступник начальника відділу протидії злочинам у аграрному секторі та у сфері земельних відносин управління захисту економіки в Запорізькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Сергій Зубчук, заступник начальника державної інспекції сільського господарства в Запорізькій області Юрій Пресич, перший заступник начальника ГУ Держпраці Володимир Дановський, заступник начальника ГУ Пенсійного фонду України в Запорізькій області Сергій Кам’янченко, начальник ГТУ юстиції в Запорізькій області Андрій Данов та начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ державної фіскальної служби в Запорізькій області Наталія Абрамченко.

Представники ГУ державної фіскальної служби в Запорізькій області поінформували про виконання операції «Урожай – 2015». Проаналізувавши діяльність суб'єктів господарювання, які здійснюють виробництво та реалізацію сільськогосподарської продукції на території області,  обсяги їх доходів, витрати на фонд оплати праці та матеріальну базу, податківці дійшли висновку, що в області є значні резерви для збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів. Нині область за площею сільськогосподарських угідь є важливим аграрним регіоном  України. Кількість працюючих,  задіяних на підприємствах агропромислового комплексу, у 2 та 3 кварталах 2015 року склала понад 30,5 тисячі осіб. Надходження податку на доходи фізичних осіб від цієї категорії платників за січень-листопад 2015 року становили 262 мільйони 900,3 тисячі гривень, у т.ч. від виплати заробітної плати – 97 мільйонів 136,2 тисячі гривень. Проте аналіз стану фінансово-господарської діяльності підприємств із значними обсягами виробництва, площ сільськогосподарських угідь, загальних обсягів реалізації товарів та послуг, використання трудових ресурсів тощо, показав, що деякі підприємства за рівних умов ведення діяльності з однаковою площею землі  мають різне податкове навантаження.

Станом на 01.12.2015 року за попередніми підсумками в області перевірено понад 4,6 тисячі суб'єктів господарської діяльності. За результатами роботи понад 5,3 тисячі працівників збільшено розмір заробітної плати, легалізовано дохід на 24 мільйони 479 тисяч гривень. До того ж, у ході  операції «Урожай-2015» аграрії добровільно оформили трудові відносини з 4 тисячами найманих працівників, яким нарахована заробітна плата на загальну суму 13777,8 тисячі гривень. Також було укладено 119 договорів оренди земельних ділянок загальною площею сільськогосподарських угідь 1,9 тис. га. В ході перегляду діючих договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення укладено 39 додаткових угод, загальний обсяг площ орендованих земельних ділянок по переглянутих договорах складає 1,3 тисячі га. Додатково укладено та зареєстровано 2046 договорів оренди земельних часток (паїв) з громадянами на загальну площу 11,5 тис. га. Річна сума додаткових надходжень орендної плати за земельні ділянки склала 1388,3 тисячі гривень, фіксованого сільськогосподарського податку - 1083,8 тисячі гривень.

У цьому році контролюючі органи планують провести операцію «Урожай-2016». Основними її стратегічними напрямками визначено: контроль за виплатою реальної заробітної плати працівникам, зайнятим у сільському господарстві; виявлення та легалізація праці найманих працівників; виявлення підприємств, що мають заборгованість до бюджетів усіх рівнів, а також осіб, які обробляють земельні ділянки понад обсяги, передбачені для ведення особистого селянського господарства. Очільник області наголосив також на важливості проведення інвентаризації сільськогосподарських земель та складання їх балансу на 2016 рік.

- Нині земельне питання є пріоритетом для всієї області. Всі ділянки, які нині не враховані,  мають змінити свій статус. Те ж саме стосується і питання лісосмуг та водних об’єктів. У першу чергу це важливо для реалізації реформи децентралізації. Отже, аби провести інвентаризацію землі та вивести з тіні сільське господарство в Запорізькій області, буде проведено масштабну операцію «Врожай -2016», - підкреслив в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров