Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області планується провести гендерний аналіз бюджетних установ

4 лютого 2016 - 08:57

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін зустрівся з представниками проекту «Гендерно орієнтоване бюджетування в Україні» Майєю Босніч, Тетяною Іваніною та Тамарою Огородовою. Також участь у заході взяли директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігор Мещан та директор Департаменту фінансів ОДА Сергій Медвідь.

Учасники зустрічі обговорили стан та проблеми гендерної рівності в Україні, міжнародний досвід упровадження гендерно орієнтованого бюджетування та його етапи, сутність та принципи, а також гендерний портрет Запорізької області.

Крім того, гості презентували головні етапи проекту «Гендерно орієнтоване бюджетування в Україні», метою якого є перерозподіл бюджетних коштів у відповідності до потреб представників різних статей. Даний проект уже успішно реалізований в Харківській області. В Запорізькій області проект розпочав роботу з проведення дводенного тренінгу протягом 02-03 лютого 2016 року на тему «Суть та етапи гендерного-орієнтовного бюджетування».  Керівництву області було запропоновано провести аналіз інтернатних закладів області та виявити потреби людей різної статі. Відповідно до висновків Міністерству фінансів України буде направлено пропозиції щодо перерозподілу бюджетного фінансування. Загалом проект має на меті охопити подібним аналізом більшість сфер бюджетного фінансування: освіту, медицину, спорт та інші.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, нині в регіоні вже створено робочу групу із  запровадження  гендерно-орієнтованого бюджетування у Запорізькій області в рамках реалізації проекту «Гендерне бюджетування в Україні», до складу якої увійшли кваліфіковані спеціалісти з Департаменту фінансів та Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації; Головного управління статистики у Запорізькій області.

-  У нашій державі на ментальному рівні склалося чимало певних стереотипів щодо поняття «гендер». Нині ми бачимо тенденції щодо змін у цьому напрямку. Тож найголовніше зробити так, аби  люди розуміли рівність можливостей чоловіків та жінок у будь-якій сфері життя. І відповідно до цього могли отримувати задоволення своїх потреб, - підкреслив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону