Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Мінрегіон створив експертну групу для невідкладного реагування у вирішенні питань об’єднаних громад

9 лютого 2016 - 16:05

Мінрегіон створив експертну групу для невідкладного реагування у вирішенні питань об’єднаних громад

Мінрегіон України створив експертну групу для невідкладного реагування у вирішенні питань об’єднаних територіальних громад.

«Територіальні громади, що вже об’єдналися, опинилися у нових для них умовах роботи, зіштовхнулися з безліччю питань, відповіді на які важко знайти, а на офіційні звернення для роз’яснень немає часу. На місцях працюють швидко, а отже і експертні відповіді громади мають отримувати максимально оперативно», — про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

Для швидкого реагування на запити громад Мінрегіон запропонував об’єднати зусилля представникам центральних органів виконавчої влади, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування та експертів.

Створена експертна група відслідковуватиме проблемні питання громад та надаватиме відповідні консультації органам місцевого самоврядування.

«На даному етапі в об’єднаних громадах вже відбулися вибори, сформовано ради, їх виконавчі органи, обрано голів, затверджено бюджети. Але в процесі становлення нових громад виникає чимало запитань щодо організації виконання повноважень у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, надання адміністративних та комунальних послуг, утворення ЦНАПів, а також майнових та фінансових питань. Крім того, суттєвої підтримки об’єднані громади потребують в розробленні своїх стратегій розвитку, проектів та програм, які можуть фінансуватися за кошти Державного фонду регіонального розвитку, спеціальної субвенції, інших джерел. І наше завдання – допомогти, оперативно надати консультації», — сказав Перший заступник Міністра.

Керівники об’єднаних громад можуть в будь-який час вийти на зв’язок з експертами — зателефонувати чи написати електронного листа — і поставити свої запитання.

«Експерти або одразу їх консультуватимуть, якщо питання типове, або оперативно збиратимуть нараду, на якій ми спільно прийматимемо рішення та інформуватимемо громаду», — запевнив В’ячеслав Негода.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей