Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада разом із родинами загиблих бійців визначила їх потреби

12 лютого 2016 - 14:42

Учасники АТО та їх родини отримують усю передбачену соціальну допомогу. Обласна влада сприяє вирішенню питань з отриманням житла, пільг, пенсій, лікуванням. Разом з тим, в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль ініціював зустріч за круглим столом з родинами загиблих, щоб із перших вуст почути про їх потреби,  обговорити питання соціального захисту тощо.

Учасники зустрічі окреслили основні проблеми, з якими стикаються сім’ї загиблих: це отримання ордера на житло, виплати пенсії у зв’язку з втратою годувальника, працевлаштування матерів загиблих,  лікування й оздоровлення дітей.

За словами заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна, процес передачі житла родинам загиблих –  не простий, але влада робить усе для того, щоб родини захисників мали гідні житлові умови. Як повідомив посадовець, держава та обласний бюджет виділяють кошти на придбання житла і є змога надавати допомогу сім’ям загиблих. Але на обліку на отримання житла наразі перебуває п’ять сімей із 116 зареєстрованих загиблих. Усі пенсії та виплати нараховуються вчасно, але деякі труднощі з отриманням грошей можуть виникати через технічні проблеми банку.

Керівник запорізького об’єднання сімей загиблих воїнів АТО Тетяна Завада звернула увагу на те, що багато матерів бійців ще не вийшли на пенсію, але роботу знайти не можуть. Едуард Гугнін запропонував скласти список матерів, щоб надати їм допомогу у  працевлаштуванні за фахом.

Як повідомив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації  Ігор Мещан, оздоровлення дітей – один із пріоритетних напрямів роботи влади. Щоб отримати змогу відпочивати в оздоровчих закладах чи лікуватися в санаторії, необхідно стати на облік в управлінні соціального захисту.

Порушувалися також й інші питання. Зокрема, матері загиблих бійців запропонували в парку Металургів розширити стенд з фотографіями загиблих та встановити по області меморіальні дошки пошани. Такі ініціативи обласна влада повністю підтримала.

- Завжди приходьте для вирішення різних питань і проблем, з якими вам доводиться стикатись. Ви можете звертатися до обласної адміністрації, в районні управління соцзахисту. Це наша не остання зустріч, - запевнив Ігор Мещан.

Запропонував допомогу і заступник військового комісара по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов

- Ми всі в боргу перед вами. Ви втратили синів, а ми – захисників. Наш обов’язок  – дбати про вас. З усіма питаннями приходьте у будь-який час, - запропонував офіцер. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів