Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Державна субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ збільшить бюджети громад Запорізької області майже вдвічі

26 лютого 2016 - 13:09

Державна субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ збільшить бюджети громад Запорізької області майже вдвічі

В Кабміні визначились із розподіленням 1 млрд. грн., які передбачено Держбюджетом на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад в цьому році. Згідно проекту Постанови КМУ, 6 новостворених громад Запорізької області отримають 46,5 млн. грн.

Найбільша сума – 9,6 млн. грн. – піде на рахунок Берестівської сільської територіальної громади Бердянського району, до складу якої входить 4,8 тис. берестян (всі вони – жителі сільської території). Адже кошти субвенції розподіляються в залежності від площі сільської території та сільських жителів — чим більша кількість сільських жителів та площа сільської території, тим більший обсяг субвенції для об’єднаної територіальної громади.

Таким чином, Берестівська сільська територіальна громада Бердянського району збільшує свій бюджет вдвічі. Доходи без урахування трансфертів з Державного бюджету цієї території в 2016 році передбачені на рівні 5,2 млн. грн. Така ж ситуація – в інших новостворених громадах. Отже, вигоди від об`єднання – очевидні.

У відповідності до проекту Постанови Кабміну, за рахунок субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад Веселівська селищна територіальна громадаВеселівського району отримає 7,7 млн. грн., Смирновська сільська територіальна громада Куйбишевського району – 6,4 млн. грн., Чапаєвська сільська територіальна громадаПологівського району – 6,9 млн. грн., Преображенська сільська територіальна громади Оріхівського району – 8,3 млн. грн., Комиш-Зорянська селищна територіальна громада Куйбишевського – 7,6 млн. грн..

Керівник Офісу реформ у Запорізькій області Олександр Свистун привітав громади з черговою перемогою і висловив впевненість, що ці кошти дозволять їх мешканцям відчути переваги від об’єднання на конкретних позитивних змінах – відремонтованих дорогах, освітлених вулицях, нових шкільних автобусах.

- Завдяки нашій співпраці і активності мешканців, вдалося завести в регіон майже 47 млн. грн.. І це – тільки початок, бо об`єднана територіальна громада – це можливість розраховувати не тільки на фінансові вливання з боку держави, а й шанс першими залучити грошовитих інвесторів, - сказав Олександр Свистун.  

 

Прес-центр Офісу реформ 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області