Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький сільськогосподарський обслуговуючий кооператив визнано кращим в Україні

1 березня 2016 - 14:56

В Києві відбулася конференція постачальників молока компанії «Данон» в Україні, на якій підбито підсумки співпраці. Представники сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів із всієї України з’їхались до столиці, щоб намітити перспективи розвитку.

Голови правлінь СОК-ів Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Кіровоградської областей ділились своїми надбаннями та проблемами. Переможцем за підсумками 2015 року в номінації «Вертикальний молочний прорив року» з семи областей визнано сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Жовтневе» Токмацького району Запорізької області.

Голова СОК «Жовтневе» Руслан Горенко під час вручення нагороди наголосив: «Ця відзнака для нас - колективна копітка праця всієї нашої команди. Я можу сказати з гордістю, що ми дійсно у 2015 році зробили прорив, адже кількість зібраного молока зросла на 40% у порівнянні з минулим роком. В цьому ми щиро завдячуємо Департаменту агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації. Адже молоковоз, який ми отримали у 2015 році від Департаменту у тимчасове використання, став великою допомогою на  шляху до нашої перемоги».

Довідково: в області створено 28 кооперативів, з них 8 – плодоовочевих, які вирощують та реалізують плодоовочеву продукцію власного виробництва, 2 – з обробки землі та збиранню врожаю, 6 – молочарських, 1 – м’ясний, 5 – зернових, 6 – інші.  Найбільш відомі з них - СОК «Вікторія-АГРО» Вільнянського району, «Козацький зерновий союз» Якимівського району та СОК «Жовтневий» Токмацького району.

Підтримку кооперації на селі, вдосконалення її діяльності щодо надання більш якісних послуг розглядаються Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації на семінарах, тренінгах, засіданнях «круглих столів», на які залучаються кваліфіковані фахівці, науковці, керівники агроформувань.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області