Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному військовому комісаріаті відбулись Шевченківські читання

9 березня 2016 - 13:38

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті відбулися Шевченківські читання, присвячені 202-й річниці з дня народження Тараса Шевченка. До військовослужбовців облвійськкомату та військкоматів міста завітали артисти обласного академічного музично-драматичного театру ім. В.Магара, які виступили з виставою-концертом «Не вмирає душа наша, не вмирає воля».

Серед учасників святкової програми були народні артисти України Іван Смолій та Юрій Бакум, артисти театру Клара Щедрина та Олеся Плахоткіна.

Заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов зазначив, що в історії нашої держави важко знайти інший приклад людини, поезія та особистість якої могла б з такою ж повнотою втілити національний дух, як це для українців зробив Тарас Шевченко.

Артистами театру були прочитані уривки із драматичних творів Кобзаря, військовослужбовці прослухали уривки з поем «Сон», «Кавказ», «Лілея», «Титарівна» та ін. Також особовий склад облвійськкомату був запрошений  на перегляд моноспектакля у виконанні народного артисту України Івана Смолія "Україно! Україно! Оце твої діти...".

Нагадаємо, сьогодні українська та світова спільнота відзначає 202-у річницю з дня народження Кобзаря. У рамках відзначення 202-річчя з дня народження поета відбулось урочисте покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка. 



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області