Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Погода минулих вихідних перевірила нас на готовність діяти оперативно” -

27 березня 2007 - 15:43

Вітер зі швидкістю до 30 метрів на секунду 23-25 березня спостерігався майже на всій території області. Без світла залишились 62 населених пункти. Найбільше постраждалих - у Запорізькому, Вільнянському, Михайлівському, Приморському районах. У Запоріжжі з корінням було вивернуто 77 дерев різної породи. Загалом в обласному центрі стихія завдала збитків на суму 22,5 тисячі гривень. На полях області посіви пошкоджено на площі понад 5 тисяч гектарів на суму понад 2 мільйони гривень. Майже на 170 тисяч гривень нарахували збитків шляховики.

До обласного штабу інформація надходила не від районних штабів, як повинно бути, а від оперативних служб енергетиків, шляховиків, комунальників.

Вже потім на адресу голови облдержадміністрації від керівників районних органів виконавчої влади «посипались» листи з проханням виділити кошти на ліквідацію наслідків стихії з обласного резервного фонду.

«А ви намагались знайти резерви на місцях, обговорили ситуацію з депутатами районних рад?»,- далеко не риторично запитав у них Олександр Бережний. Виявляється – ні. Відповісти на запитання, скільки гектарів посівів застраховано, не зміг представник жодної з територій області. Цю цифру назвав перший заступник голови облдержадміністрації. Аж 44 господарства різної форми власності на весь регіон мають такі страховки.

Обласний резервний фонд не бездонний, а до кінця року ще далеко. На сьогодні він складає 1 630 тисяч гривень, майже 900 тисяч з початку року вже використано. Резервні фонди місцевих бюджетів у 2007 році складають 1 626 тисяч гривень, що на 7% більше минулого року.

Загалом, як зазначалось на засіданні комісії, у порівнянні з минулими роками робота по створенню та використанню резервних фондів у містах та районах покращилася.

Члени комісії розглянули також питання про стан захисту споруд цивільної оборони, про стан дотримання безпеки газопостачання, про стан безпеки при використанні та транспортуванні небезпечних речовин.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю.

Читайте також

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби