Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Веселівська селищна громада посилює безпеку своїх громадян завдяки співробітництву з проектом GIZ

25 березня 2016 - 12:19

У новоствореної Веселівської селищної громади з’явився шанс підвищити безпеку населення, ставши учасником проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями». Напередодні територію з робочим візитом відвідали представники проекту GIZ, які готові надавати   матеріальної-технічної допомоги пожежним підрозділам у східних областях України, в тому числі і Запорізькій області. Зокрема, закуповувати обладнання для боротьби з пожежами.

На запрошення голови Веселівської селищної ради Петра Кіяшка,   представник Німеччини, керівник проекту GIZ Кристіан Пошманн та координатор проекту в Україні Зоя Філіпова відвідали основні соціальні  об’єкти громади, познайомившись з дітлахами дошкільних навчальних закладів «Оленка» та «Казка», побувавши у Веселівській районній різнопрофільній гімназії та у Веселівській загальноосвітній  школі №1.

Контрольною точкою екскурсії стало  відвідування дислокації Веселівського державного пожежно-рятувального посту №13 ГУДСНС України в Запорізькій області, тому що представники проекту GIZ  насамперед, зацікавились проектом «Безпека населення - запорука успіху громади», який розробили спеціалісти Веселівської селищної ради разом зі спеціалістами Державної служби з надзвичайних ситуацій.   

Під час офіційної частини зустрічі, яка проходила в залі засідань Веселівської селищної ради, заступник голови селищної ради з питань інвестиційного розвитку Олексій Дяченко разом з начальником Веселівського державного пожежно-рятувального посту №13 ГУДСНС України в Запорізькій області Олександром Башою презентували спільний проект «Безпека населення – запорука успіху громади». Про перспективи розвитку МПО на території новоствореної громади розповів заступник начальника ГУДСНС України в Запорізькій області Микола Головань.

В своєму виступі керівник проекту GIZ Кристіан Пошманн поінформував спеціалістів про реалізацію на території нашої держави  проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями».

На переконання координатора Запорізького Офісу реформ Маргарити Трипольської, такий приклад залучення до громад допомоги міжнародних донорів може значно прискорити процес децентралізації в регіоні. Адже питання безпеки на віддалених територіях є одним стимулів для об’єднання в громади.

Запорізький офіс реформ продовжує налагоджувати комунікації із європейськими міжурядовими організаціями для залучення їх до реалізації проектів на території громад. 

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників