Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реформа місцевого самоврядування об'єднала громадськість та владу регіону

28 березня 2016 - 11:30

Реформа місцевого самоврядування об'єднала громадськість та владу регіону

Заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації (стажування) Зінаїда Бойко взяла участь у засіданні круглого столу «Перспективи залучення громадських організацій до реалізації реформи з децентралізації влади в Запорізькій області». Захід був проведений за ініціативою постійної комісії обласної ради з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою за участю керівництва та депутатів обласної ради, виконавчих директорів регіональних асоціацій органів місцевого самоврядування та представників громадськості.

Головною метою круглого столу було створення платформи для діалогу між владою та неурядовими організаціями щодо формування сприятливого середовища для проведення реформ органів місцевого самоврядування. Це дозволило посадовцям познайомитися з неурядовими організаціями, які діють у напрямку становлення та розвитку інституту публічної влади в області, сприяють реформі місцевого самоврядування, створенню спроможних громад, а також надають допомогу органам місцевого самоврядування базового рівня в залученні міжнародної технічної допомоги.

Також сторони окреслили плани діяльності організацій, які мають на меті сприяння реформі місцевого самоврядування в області; почули їх здобутки та наміри щодо подальших кроків у діяльності, а також визначилися з колом однодумців та залучення їх до спільної реалізації заходів у майбутньому.

За даними, які оприлюднив представник соціологічної компанії Independent Researching Group Аскад Ашурбеков,  соціологічні дослідження свідчать про посилення інтересу населення до децентралізації. Адже на сьогодні реформу місцевого самоврядування підтримують близько 60-70% населення. Тому соціологи пропонують активізувати інформаційну кампанію по роз'ясненню суті реформи. Це має призвести до збільшення об'єднаних громад у Запорізькій області.

Заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко зазначила, що спеціально створена робоча група, до складу якої увійшли співробітники ОДА, депутати облради та консультанти Офісу реформ, уже провела робочі зустрічі в усіх районах  області.

- На кожній території, визначеній як центр майбутньої громади, точилися жваві дискусії про переваги і варіанти об'єднання. Відповідно, об'єднавши зусилля з громадськими організаціями, ми отримаємо знанчно більш істотний результат, - підкреслила заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації (стажування) Зінаїда Бойко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни