Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гендерний форум: подолання стереотипів щодо ролі й потенціалу жінок

29 березня 2016 - 16:07

Гендерний форум: подолання стереотипів щодо ролі й потенціалу жінок

На базі факультету соціальної педагогіки і психології Запорізького національного університету відбувся гендерний форум–2016 «Забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків: вирішення проблем з увагою на місцевому рівні».

Організатори заходу - Запорізький національний університет, Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації, Гендерний ресурсний центр при облдержадміністрації  та Центр гендерної освіти на базі факультету соціальної педагогіки та психології ЗНУ.

Гендерний форум постійно діє з 2000 року та має на меті зробити зусилля з подолання нерівності жінок і чоловіків більш ефективними та стратегічно спрямованими, сприяти об’єднанню та координації дій громадських активістів, державних структур, освіти, медіа, які працюють над питаннями гендерної політики, формувати гендерну культуру молоді.

Керівник Центру гендерної освіти ЗНУ, доцент кафедри педагогіки та психології освітньої діяльності Тетяна Голованова наголосила на актуальності теми з урахуванням інтеграції України у спільноту європейських держав та підкреслила, що у форум закладена ідея комплексного і системного розгляду питання гендерної політики в Запорізькій області.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ірина Розуваєва розкрила питання гендерних стереотипів, які є перешкодою на шляху до європейських стандартів. На її думку, в суспільстві існує упереджене ставлення щодо професійних навичок жінок, що значно применшує їх роль  у різних сферах життя.

Про реалізацію державної гендерної політики поінформувала начальник відділу у справах сім’ї та дітей Департаменту  Ольга Дроздова. Зокрема, за підтримки Фонду народонаселення ООН в Україні успішно реалізується розпочата у минулому році інформаційна кампанія „Щастя в 4 руки”, завдяки якій створено соціальні ролики, покликані подолати усталені в українському суспільстві стереотипи щодо традиційного розподілу сімейних обов’язків та підкреслити важливість участі татусів у догляді за маленькою дитиною. За підтримки Фонду для надання допомоги особам, які постраждали від гендерно  обумовленого насильства, в тому числі  насильства в сім’ї, створено п’ять  мобільних бригад психосоціальної допомоги у містах Запоріжжя, Бердянськ, Мелітополь, а також у Бердянському та Мелітопольському районах.

Завдяки злагодженій роботі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, соціальних служб, громадських організацій, координаційної ради з питань сім’ї, охорони материнства та дитинства, яка діє при обласній державній адміністрації, вищих навчальних закладів гендерний підхід поступово втілюється у різні сфери життя.

Результати роботи форуму-2016 будуть презентовані на засіданні координаційної  ради  з  питань  сім’ї,  жінок,  охорони материнства  і  дитинства  при  голові облдержадміністрацій.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць