Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для розвитку спорту в регіоні потрібні об’єднані зусилля влади та фахівців сфери

30 березня 2016 - 15:09

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін під час засідання колегії Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, що пройшла в обласному центрі молоді.

На початку західу Едуард Гугнін вручив посвідчення майстрів спорту України Сергію Горбачовському та Кирилу Ходунову, а також посвідчення про присвоєння почесного звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» Надії Артюх.

Під час свого виступу посадовець підкреслив, що нині в Україні питання молоді та спорту, на жаль, відійшли на другий план.

- У першу чергу галузі не вистачає фінансування. І це зрозуміло, адже нині у держави є більш нагальні проблеми. Проте, підтримуючи спорт, ми інвестуємо в наше майбутнє. Це стосується не тільки виділення коштів, а й активної позиції самих тренерів та спортсменів. Адже розвиток галузі залежить від їхньої ініціативності та небайдужості. Тож бажаю всім учасникам колегії напрацювати реальні плани розвитку спорту в Запорізькій області, - наголосив посадовець.

Серед питань, які  обговорили учасники засідання, слід виділити загрози, що виникли на рівні країни у спортивній сфері в умовах децентралізації влади. Як зазначила начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова, насамперед це стосується скасування норми щодо звільнення від плати на землю закладів фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок бюджетних коштів. Проте в Запорізькій області органи місцевого самоврядування надають пільги на сплату за землю та оподаткування нерухомості закладів фізичної культури та спорту. Також увагу в минулому році було приділено процесам збереження та прийняття на баланс обласного та районних бюджетів ДЮСШ.

Тим часом у шести новостворених територіальних громадах  області не належним чином вирішується питання створення структурного підрозділу Управління молоді та спорту. Хоча при об’їзді територій фахівці відзначили великий інтерес місцевих жителів до цієї галузі.

Чимало проблемних питань виникають на державному рівні. Це стосується юридичного статусу ДЮСША та СДЮСШОР, а також ініціативи Міністерства освіти і науки стосовно закриття спортивної інфраструктури  у вищих навчальних закладах.

Як позитивні кроки в реалізації державної політики у сфері фізичної культури та спорту Наталія Власова відзначила  схвалення Указом Президента України в лютому 2016 року Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація» та Кабінетом Міністрів України у грудні 2015 року Концепції державної цільової програми розвитку фізичної культури та спорту на період до 2020 року.

У ході обговорення присутні підкреслили, що подальший розвиток фізичної культури та спорту як в Україні, так і в Запорізькій області може бути забезпечений лише поєднанням зусиль органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства та всіх суб’єктів фізкультурно – спортивної спрямованості.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров