Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

У Куйбишеві відбувся інформаційний семінар з роз’яснення реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади

11 квітня 2016 - 11:59

В рамках реалізації інформаційної компанії щодо роз’яснення реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади Офісом з питань підтримки впровадження децентралізаційної реформи у Запорізькій області спільно з Запорізьким регіональним відділенням «Асоціації міст України» 8 квітня проведеносемінар-нарадудля представників сільських та селищних рад Куйбишевського району з питань розгляду фінансової спроможності потенційноїКуйбишевської селищної ОТГ тароз’яснення основних аспектів реформи.

На сьогодні у Куйбишевському районі вже об’єднались дві громади – Комиш-Зорянська селищна ОТГ та Смирновська сільська ОТГ, а Куйбишевська селищна ОТГ, яка  увійшла до Перспективного плану формування територій громад Запорізької області,ініціює процес об’єднання.

Взяли участь у семінарі представники сільських рад, які увійшли до потенційної Куйбишевської селищної ОТГ, а це Більманська, Вершинська,Гусарківська, Мар'янівська, Новоукраїнська, Смілівська сільські ради та Куйбишевська селищна рада.

Під час семінару окреслено основні засади проведення процедури об’єднання, надано методичні рекомендації щодо формування бюджету майбутньої громади, здійснення розрахунків по утриманню закладів соціальної сфери після об’єднання тощо.

Куйбишевці вже готові на об’єднання, з цього приводу проведено ряд обговорень, але деякі представники сільських рад ще вивчають пропозиції щодо об’єднання.

Під час дискусії було піднято ряд питань, які на сьогодні потребують додаткового опрацювання та внесення змін у нормативно-правові документи по здійсненню реформи. Зокрема не визначено питання щодо створення єдиної централізованої бухгалтерії для обслуговування бюджетних установ всіх галузей соціально-гуманітарної сфери, у бюджетному класифікаторі це не окреслено.

Підсумовуючи семінар учасники дійшли згоди, що спільними зусиллями та за допомогою колег – сусідів з вже об’єднаних тергромад будуть проводити роботу з територіями, які ще мають сумніви у прийнятті рішень.

Читайте також

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни