Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Наданняконсультаційщодороз’яснення переваг реформи активним лідерам Іванівської сільської ради

14 квітня 2016 - 12:50

Наданняконсультаційщодороз’яснення переваг реформи активним лідерам Іванівської сільської ради

13 квітня в обласній державної адміністрації за участі регіональних консультантів Офісу реформ  відбулась робоча зустріч з представниками та  ініціативною групою депутатського корпусу Іванівської сільської ради Кам'янсько-Дніпровського району.

Начальник управління містобудування та архітектури Запорізької облдержадміністрації Олександр Билим поінформував присутніх про стан справ щодо об’єднання територіальних громад відповідно до Перспективного плану формування територій громад Запорізької області. Згідно з цим планом Іванівська сільська рада увійшла до Новодніпровської сільської ОТГ.

Регіональний консультант з правових питань, координатор Офісу Маргарита Трипольська поінформувала присутніх про переваги та перспективи, які отримає громада у разі ініціювання процедури об’єднання, надала методичні рекомендації та юридичні аспекти щодо етапів, які мають проводитьсь ініціаторами об’єднання громади.

Представники Іванівської сільської ради отримали всю необхідну інформацію щодо можливості внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Запорізької області та можливих варіантів конфігурації їх об’єднання, структури майбутньої ради ОТГ, кадрових питань, питань фінансової спроможності майбутньої ОТГ у різних конфігураціях.

Підсумовуючи дискусію щодо розвитку майбутньої об’єднаної громади усі присутні на зустрічі зазначили, що процес об’єднання є необхідним та незворотним, тому найближчим часом  будевжито заходів щодо внесення змін до перспективного плану та подальше ініціювання об’єднання громад.

Довідково: на наступному тижні Офісом планується провести консультаційну зустріч з активом Кам'янсько-Дніпровського району в рамках робочої поїздки в.о.голови Запорізької ОДА, К.І. Бриля, розглянути проблемні питання, які виникають при формуванні перспективного плану об’єднання громад району.

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону