Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Військові готуються до масштабних навчальних зборів стрілецького батальйону

15 квітня 2016 - 13:38

Запорізький обласний військовий комісаріат з 10 по 19 травня цього року планує провести навчальні збори  з призовом військовозобов’язаних до складу стрілецького батальйону  чисельністю 460 осіб, у тому числі близько 420  рядового і сержантського складу та близько 40 – офіцерів запасу.

На збори будуть залучатися  військовозобов'язані з усіх районів області.

Як повідомив заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов,  наказом обласного військового комісара створено адміністрацію зборів, наразі тривають підготовчі заходи з матеріально-побутового, морально-психологічного, медичного забезпечення зборів тощо.

- Збори відбудуться  за затвердженим планом. Так, з 5 травня  розпочнеться практичне оповіщення військовозобов’язаних, яких призначено до складу батальйону. 10-12 травня буде проведено збір, медичний огляд, розміщення особового складу. 13 травня відбудеться отримання та закріплення зброї, стройовий огляд, приведення  особового складу до військової присяги.  З 14 по 19 травня заплановано провести бойове злагодження підрозділів,   навчальні заняття з тактичної, вогневої, військово-медичної підготовки, виконання вправ практичних стрільб, практичне виконання підрозділами батальйону завдань у  зоні територіальної оборони, - повідомив офіцер. 

Після закінчення навчальних зборів військовозобов'язані, які будуть до них залучені,  повернуться додому до своїх  повсякденних  справ.

За словами Михайла Логвінова, проведення таких перевірочних  зборів з військовозобов'язаними дозволить військовим комісаріатам області відпрацювати питання оповіщення і призову в стислі терміни, а особовому складу військовозобов'язаних - пройти короткий курс військової підготовки.

Окремий стрілецький батальйон призначений для охорони і оборони об’єктів військової інфраструктури,  адмінбудівель обласної та районних державних адміністрацій , служби на блокпостах,  для ведення бойових дій у випадку проникнення на територію області незаконних збройних формувань.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області