Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Практичний досвід в рамках семінару «Актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади в Україні»

25 квітня 2016 - 10:59

За ініціативи Запорізької обласної ради 22 квітнядля голів сільських та селищних рад Запорізького, Чернігівського та Приморського районів відбувся короткостроковий семінар «Актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади в Україні». Захід проходив у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій. Запрошеними були регіональні консультанти Запорізького офісу реформ, депутати Запорізької обласної ради, представники неурядових організацій, лідери громадської думки з районів.

Головними лекторами семінару стали голови двох об’єднаних територіальних громад: Петро МиколайовичКіяшко (Веселівська селищна ОТГ) та Ігор ВікторовичГнатуша (Комиш-Зорянська ОТГ). Вони виступили з презентацією «Практичні питання організації діяльності органів місцевого самоврядування та їх виконавчих комітетів».

Доповідачі надали відповіді на більш хвилюючи питання учасників семінару, зокрема це кадрові та юридичні питання, функціонування та структуру виконавчих комітетів вже об’єднаних громад, фінансове забезпечення громади. Більш детально лектори зупинялись на організації делегованих повноважень у соціально-гуманітарній сфері, а це діяльність закладів освіти, медицини та соціального захисту населення.

Під час дискусії піднімались питання щодо роботи та обов’язків старости, про створення нових робочих місць в громадах та співпрацю з міжнародними організаціями по залученню коштів на розвиток територій.

В рамках семінару регіональні консультанти Офісу реформ налагодили комунікацію з представниками запрошених районів, проінформували про роботу та місію офісу. З метою більш практичної співпраці головам сільських та селищних рад було надано інформацію з контактами та веб-ресурсами Офісу.

Планується, що такий формат співпраці буде започатковано з представниками органів місцевого самоврядування всіх районів області.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області