Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Патріотична весна» нагадала: армії потрібна наша підтримка

25 квітня 2016 - 14:57

На центральній площі Запоріжжя відбулася культурно-мистецька акція «Патріотична весна», ініційована Департаментом культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації та організована благодійним фондом «Лебедія» спільно з громадською організацією «Чесне Запоріжжя», Радою жінок-фермерів Запорізької області, цивільним корпусом полку «Азов». Під час акції волонтери підтримували бойовий дух бійців і збирали кошти на потреби армії.

Військовослужбовці Національної гвардії вишикували для огляду бойову техніку. Особливу увагу перехожих привернула інсталяція військового намету, в якому волонтери ідентично, без прикрас, відобразили польові умови проживання наших захисників у зоні АТО. Цивільний корпус «Азов» продемонстрував зброю, а 55-та артбригада організувала польову кухню зі справжньою солдатською кашею. Волонтери ж до каші пропонували різноманітні смаколики та узвар. У цей час військові проводили консультації для чоловіків стосовно проходження військової служби за контрактом.

- Цією акцією ми нагадуємо людям про те, що йде війна, і наша армія потребує підтримки. Тому ярмарок має назву «Патріотична весна». Також ми збираємо кошти, щоб придбати деякі деталі для техніки ракетного полку, що базується під Донецьком, - розповів волонтер з благодійного фонду «Чесне Запоріжжя» Максим Сидоренко.

Також на площі проводився волонтерський «Весняний ярмарок», виставка сувенірної продукції, декоративно-прикладного мистецтва і численні майстер-класи, концерт творчих колективів та окремих виконавців, флеш-моб «Запоріжжя – мирне місто», дефіле «Жіноча врода – багатство України», презентації патріотичних віршів, пісень і романсів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку